Pui chinezesc cu lamaie

206

Puiul chinezesc cu lamaie reprezinta o reteta culinara inedita inspirata din bucataria asiatica, o mancare savuroasa care se prepara repede si usor, rezultatul fiind unul cu adevarat delicios.

Pui chinezesc cu lamaie

Puiul chinezesc cu lamaie este o mancare ideala atat pentru mesele pe care doresti sa le prepari pentru familie intr-o zi obisnuita, cat si pentru o masa festiva.

Ingrediente pentru pui chinezesc cu lamaie:

  • 1 piept de pui
  • 5 linguri amidon
  • 3 catei de usturoi mari
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 1 lingura seminte susan
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 50 ml supa de pui sau apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1,5 lingurita amidon dizolvat cu 1 litru apa
  • coriandru proaspat
  • ulei

Mod de preparare pentru pui chinezesc cu lamaie:

  • Se va taia pieptul de pui fasii si se va tavali prin amidon, dupa care se va pune la prajit intr-o tigaie wok cu putin ulei.
  • Se va pisa usturoiul, se va da ghimbirul prin razatoare si se vor praji semintele de susan fara ulei pana devin aramii.
  • Se vor amesteca in wok usturoiul, ghimbirul, coaja de lamaie si se va amesteca timp 30 de secunde acoperindu-se cu suc de lamaie si supa. Dupa ce da in clocot, se va adauga amidonul dizolvat si se va amesteca.
  • Se adauga puiul si se mai lasa pe foc pret de cateva minute, dupa care se adauga coriandru.
  • Puteti aseza fasiile de pui pe frunze de salata si puteti decora cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Articolul precedentCotlet de porc si salata de telina
Articolul următorCoaste de porc cu sos chives

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!