Home / RETETE / Retete INTERNATIONALE / Retete chinezesti / Pui chinezesc cu lamaie

Pui chinezesc cu lamaie

Puiul chinezesc cu lamaie reprezinta o reteta culinara inedita inspirata din bucataria asiatica, o mancare savuroasa care se prepara repede si usor, rezultatul fiind unul cu adevarat delicios.

Pui chinezesc cu lamaie

Puiul chinezesc cu lamaie este o mancare ideala atat pentru mesele pe care doresti sa le prepari pentru familie intr-o zi obisnuita, cat si pentru o masa festiva.

Ingrediente pentru pui chinezesc cu lamaie:

  • 1 piept de pui
  • 5 linguri amidon
  • 3 catei de usturoi mari
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 1 lingura seminte susan
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 50 ml supa de pui sau apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1,5 lingurita amidon dizolvat cu 1 litru apa
  • coriandru proaspat
  • ulei

Mod de preparare pentru pui chinezesc cu lamaie:

  • Se va taia pieptul de pui fasii si se va tavali prin amidon, dupa care se va pune la prajit intr-o tigaie wok cu putin ulei.
  • Se va pisa usturoiul, se va da ghimbirul prin razatoare si se vor praji semintele de susan fara ulei pana devin aramii.
  • Se vor amesteca in wok usturoiul, ghimbirul, coaja de lamaie si se va amesteca timp 30 de secunde acoperindu-se cu suc de lamaie si supa. Dupa ce da in clocot, se va adauga amidonul dizolvat si se va amesteca.
  • Se adauga puiul si se mai lasa pe foc pret de cateva minute, dupa care se adauga coriandru.
  • Puteti aseza fasiile de pui pe frunze de salata si puteti decora cu felii de lamaie.

Pofta buna!