Pui cu smantana si ghimbir

Share

Puiul cu smantana si ghimbir este o reteta culinara satioasa, fina si foarte aromata, ideala meselor luate impreuna cu cei dragi, indiferent de ocazie.

Pui cu smantana si ghimbir

Puiul cu smantana si ghimbir reprezinta o mancare frageda, bogata in proteine, usor de preparat si cu ingrediente aflate la indemana oricui.

Ingrediente pentru pui cu smantana si ghimbir:

  • 4 piepturi de pui
  • orez

Pentru sos:

  • ghimbir ras
  • 1 lamaie rasa si stoarsa
  • rozmarin
  • 1 lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de vin alb
  • 200 ml smantana

Mod de preparare pui cu smantana si ghimbir:

  • Puiul cu smantana si ghimbir este o mancare ideala pentru pranz. Se vor amesteca ingredientele necesare sosului si se vor unge piepturile de pui cu el, lasandu-se la rece pret de jumatate de ora.
  • Ulterior, se vor pune intr-o forma de yena unsa cu unt, dupa care se vor da la cuptor pret de 15 minute.
  • Se va fierbe orezul cu care va fi servita carnea de pui cu sosul de smantana si ghimbir, iar in ultimele 15 minute de coacere a carnii se va mai adauga putin din cantitatea de sos de smantana cu ghimbir, apoi se va mai lasa totul inca zece minute la cuptor…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente