Pate de carne de pui cu ciuperci

Share

Pateul de carne de pui cu ciuperci este o reteta culinara foarte gustoasa si aromata ce poate fi preparata oricand, rezultatul fiind unul fin.

Pate de carne de pui cu ciuperci

Pateul de carne de pui cu ciuperci poate fi preaparat ori de cate ori se doreste o masa satioasa.

Ingrediente pentru pate de carne de pui cu ciuperci:

  • 450 g piept de pui taiat in bucati de circa 1,5 cm
  • 100 g ficat de pui
  • 5 ciuperci mari Champignon
  • 200 g crema de branza moale
  • 1 lingura de unt sau margarina
  • 1 lingurita de smantana slaba in grasimi
  • ½ cana de ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 lingurite de vin rosu dulce
  • ½ lingura de sare
  • ½ lingura de piper negru
  • ¼ lingura de cimbru uscat
  • ¼ lingura de nucsoara macinata
  • 1 praf de scortisoara
  • putin ulei

Mod de preparare pentru pate de carne de pui cu ciuperci:

  • Incingeti cuptorul la 162°.
  • Topiti untul intr-o tigaie non-lipicioasa, la foc mediu; adaugati ceapa, usturoiul si ciupercile tocate marunt si le sotati timp de cinci minute, dupa care adaugati bucatile de ficat si le lasati doua minute sau pana cand isi pierd nuanta roz.
  • Adaugati doua lingurite de vin rosu dulce si lasati tigaia pe foc pana cand se evapora majoritatea lichidului, apoi o dati deoparte sa se racoreasca.
  • Puneti intr-un blender sau robot de bucatarie amestecul cu ficatul de pui, sarea, piperul negru, cimbrul uscat, nucsoara si scortisoara, pe care le maruntiti pana obtineti o pasta, apoi adaugati smantana, bucatile de piept de pui si crema de branza, dupa care le procesati si pe acestea.
  • Ungeti cu ulei o tava adanca (de cozonac), adaugati pasta preparata anterior si o lasati la cuptor la 162° timp de o ora.
  • Dupa aceea, scoateti tava din cuptor si lasati pateul sa se racoreasca timp de opt ore…
  • Pateul se serveste tinut la temperatura camerei.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente