Orez cu Parmezan si spanac

389

Orezul cu Parmezan si spanac este un fel de mancare usor pentru stomac si poate fi consumat simplu sau sub forma de garnitura la o friptura.

 Orez cu parmezan si spanac

La orezul cu Parmezan si spanac puteti adauga si un sos alb, care va oferi un gust minunat. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru orez cu Parmezan si spanac:

  • 1 cana de orez cu bob lung
  • ½ cana de Parmezan dat prin razatoare
  • 1+½ cana de spanac verde, tocat
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • sos alb (optional)

Mod de preparare pentru orez cu Parmezan si spanac:

  • Maruntiti usturoiul, ceapa si spanacul.
  • Fierbeti orezul intr-o oala, apoi scurgeti-l si dati-l deoparte.
  • Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu; adaugati ceapa si gatiti agitand frecvent tigaia, timp de doua-trei minute.
  • Presarati treptat faina, timp de un minut, apoi amestecati bine pana cand se incorporeaza si capata o nuanta spre brun.
  • Turnati gradual lapte si amestecati constant cu miscari rapide timp de trei-patru minute, pana se incheaga usor.
  • Adaugati spanacul si gatiti-l aproximativ doua-trei minute, apoi presarati Parmezanul si lasati un minut ca sa se topeasca.
  • Adaugati orezul si amestecati usor, sa se combine totul.
  • La final, adaugati un sos alb (dupa preferinta) si asezonati cu sare si piper.
  • Acest fel de mancare se serveste cald…

Pofta buna!