Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Orez cu parmezan si spanac

Orez cu parmezan si spanac

Orezul cu parmezan si spanac este un fel de mancare usor pentru stomac si poate fi consumat simplu sau sub forma de garnitura la o friptura.

 Orez cu parmezan si spanac

La orezul cu parmezan si spanac puteti adauga si un sos alb, care va oferi un gust minunat. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru 4 portii.

Ingrediente pentru orez cu parmezan si spanac:

  • 1 cana de orez cu bob lung
  • ½ cana de parmezan dat prin razatoare
  • 1 ½ cana de spanac verde, tocat
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • sos alb (optional)

Mod de preparare pentru orez cu parmezan si spanac:

  • Maruntiti usturoiul, ceapa si spanacul.
  • Fierbeti orezul intr-o oala, apoi scurgeti-l si dati-l deoparte.
  • Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie adanca, la foc mediu; adaugati ceapa si gatiti agitand frecvent tigaia, timp de 2-3 minute.
  • Presarati treptat faina, timp de un minut, apoi amestecati bine pana cand se incorporeaza si capata o nuanta spre brun.
  • Turnati gradual lapte si amestecati constant cu miscari rapide timp de 3-4 minute, pana se incheaga usor.
  • Adaugati spanacul si gatiti-l aproximativ 2-3 minute, apoi presarati parmezanul si lasati un minut ca sa se topeasca.
  • Adaugati orezul si amestecati usor, sa se combine totul.
  • La final, adaugati un sos alb (dupa preferinta) si asezonati cu sare si piper.
  • Acest fel de mancare se serveste cald.

Pofta buna!