Lasagna, rețetă originală italiană

Share

Preparat cu o mare vechime printre locuitorii latini, lasagna este un fel de mâncare apreciat prin toate restaurantele cu specific italian. Combinaţia dintre paste, sos de carne, tomate şi Mozzarella face din acest preparat o adevărată desfătare culinară.

Cuprins:

Lasagna

Timp de preparare: 2h 15 min

Ingrediente

Ingrediente de bază: o cutie de foi şi Parmezan ras şi/sau Mozzarella

Pentru sosul de carne
– 1 kg de carne tocată
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 50 g pastă de roşii
– 4 căţei de usturoi
– 1-2 linguriţe busuioc
– un praf de sare şi piper

Pentru sosul Béchamel
– 80 g unt
– 3 linguri ulei de măsline
– 4-5 linguri de făină
– 700 ml lapte
– sare şi piper
– 2 ouă

Mod de preparare

A. Sosul de carne
1. Se tăie ceapa mărunt şi morcovul se dă pe răzătoare.
2. Încingeţi o tigaie cu puţin ulei de măsline şi adăugaţi la călit ceapa şi morcovul.
3. Când ceapa devine aurie-maro deschis, începeţi să puneţi în compoziţie carnea tocată.
4. Amestecaţi bine carnea cu ceapa şi morcovul, după care adăugaţi busuiocul, usturoiul şi pasta de roşii.
5. Lăsaţi să scadă şi la final condimentaţi cu sare şi piper.

B. Sosul Béchamel
1. Într-o tigaie pe foc topiţi untul, turnaţi uleiul şi amestecaţi cu făina şi omogenizaţi.
2. Treptat începeţi să turnaţi şi laptele.
3. Condimentaţi cu sare şi piper.

Ansamblare

  • În funcţie de foile pe care le folosiţi, unele necesită fierbere şi altele nu. Dacă necesită fierbere, încercaţi să ansamblaţi cât sunt calde.
  • Într-o tavă puneţi primul strat de sos Béchamel apoi primul strat de foi. Peste foi veţi veni cu sosul de carne, sos Béchamel şi parmezan din abundenţă şi tot aşa până se termină foile de lasagna.
  • Pe deasupra ei aduceţi restul de sos Béchamel, pe care îl amestecaţi cu cele două ouă şi îl turnaţi peste. Acesta îi va conferi un alt aspect, plus savoare.
  • Se dă la cuptor vreme de 50 minute şi puteţi observa când sunt gata privind crusta care se formează deasupra ei…

Poftă bună!

Reteta VIDEO


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news