Rulouri din piept de pui cu Mozzarella

Share

Rulourile din piept de pui cu Mozzarella reprezinta o reteta cu specific italienesc, ideala pentru o cina usoara si satioasa.

 Rulouri din piept de pui cu Mozzarella

Rulourile din piept de pui cu Mozzarella sunt garnisite cu spanac si ierburi aromatice, iar sosurile folosite imbunatatesc si mai mult gustul delicios.Va prezentam cum puteti prepara opt bucati savuroase.

Ingrediente pentru rulouri din piept de pui cu Mozzarella:

  • piept de pui dezosat
  • 85 g branza Mozzarella, taiata in felii subtiri
  • 6 linguri de parmezan ras
  • ½ cana de branza Ricotta
  • 1 cana de pesmet italienesc (obtinut dintr-o cana din pesmet simplu amestecat bine cu ½ lingura de sare fina, ½ patrunjel uscat si maruntit, ½ lingura piper negru macinat, ½ lingura pulbere de usturoi, ¼ lingura pudra de ceapa, ¼ lingura oregano uscat si ¼ lingura busuioc uscat)
  • 1/3 cana de albus batut
  • 1 ceasca de sos Marinara
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 140 g spanac tanar
  • busuioc verde

Mod de preparare pentru rulouri din piept de pui cu Mozzarella:

  • Taiati pieptul de pui in opt bucati subtiri, fragede, a cate 115 g fiecare.
  • Asezati pesmetul intr-un bol, il amestecati cu doua linguri de parmezan, dupa care il dati deoparte.
  • Taiati spanacul si fierbeti-l inabusit, la foc mic, cu usturoi si putin ulei de masline, timp de doua-trei minute, apoi il combinati cu Ricotta, parmezan si doua sau trei linguri de albus batut.
  • Ungeti cu ulei o tava pentru copt si incingeti cuptorul la 230˚C.
  • Pe o suprafata de lucru, puneti o lingura plina cu umplutura formata de spanac cu Ricotta in mijlocul fiecarei bucati de pui si rulati. Inmuiati fiecare rulou in albus, apoi il treceti prin pesmetul italienesc.
  • Asezati rulourile pe tava, avand grija sa nu se desfaca si sa aiba suficient spatiu intre ele. Lasati-le la copt pentru 25 de minute.
  • Stropiti rulourile cu sos Marinara si adaugati peste ele felii de Mozzarella, dupa care le mai lasati la cuptor pentru inca trei-cinci minute, sa se topeasca putin branza.
  • Presarati deasupra busuioc verde…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente