Home / RETETE / Tobă de pui

Tobă de pui

Sărbătorile de iarnă se apropie şi cu siguranţă că aţi început deja să căutaţi cele mai delicioase reţete pe care să le pregătiţi pentru cei dragi.

Tobă de pui

Dacă sunteţi una dintre persoanele care doresc să îi impresioneze pe cei dragi cu talentul lor culinar, atunci trebuie să încercaţi reţeta pe care v-o propunem.

Este vorba despre o simplă reţetă de tobă de pui.
Da, aţi auzit bine! Vorbim de o tobă de pui. De ce să nu încercaţi anul acesta ceva foarte sănătos şi, bineînţeles, foarte uşor de făcut.
Fiţi atente şi aflaţi ce aveţi de făcut pentru a încânta papilele gustative ale celor dragi.

Pentru toba de pui veţi avea nevoie de:

•    1 pui întreg
•    38 grame de gelatină
•    2-3 frunze de dafin
•    6 boabe de piper
•    6 căţei de usturoi
•    1 lingură de sare (dupa gust)

Iată cum trebuie să preparaţi această minunată tobă de pui:

•    Primul pas este să spalaţi foarte bine carnea de pui şi să încercaţi să îndepărtaţi pielea. Dacă doriţi, puteţi lăsa puţină piele în zona aripilor.
•    Porţionaţi puiul şi puneţi-l într-o oală destul de încăpătoare.
•    Adaugaţi frunzele de dafin, sarea, boabele de piper şi gelatina.
•    Pentru următorul pas veţi avea nevoie de încă o oală mai mare decât cea în care aţi pus bucăţile de carne de pui. Umpleţi această oală pe jumătate cu apă, puneţi oala cu carne peste ea şi puneţi-o pe foc.
•    Când apa din oala mai mare atinge punctul de fierbere, daţi focul mai mic şi lăsaţi carnea să fiarbă în sucul propriu mai bine de trei ore, întorcând bucăţile de carne de vreo două ori.
•    Când carnea este gătită, scoateţi-o din oală şi lăsaţi-o deoparte să se răcească.
•    În acest timp pregătiţi zeama pentru toba de pui: pisaţi usturoiul, adăugaţi-l peste zeama în care s-a fiert carnea şi apoi strecuraţi acest lichid.
•    Alegeţi carnea de pe oase şi rupeţi-o în bucăţele mici.
•    Folosiţi o cutie de carton de suc pentru a modela toba: adăugaţi bucăţelele de pui şi apoi zeama.
•    Acoperiţi toba cu o folie alimentară şi păstraţi-o în frigider până a doua zi.
•    Scoateţi toba din cutia de carton, aşezaţi-o pe un platou şi feliaţi-o după cum doriţi…

Reţeta este foarte simplu de realizat, aşa că nu mai ezitaţi şi încercaţi-o chiar azi!

Poftă bună!