Lasagna cu carne tocată şi sos bechamel. Reţetă tradiţională

Share

Lasagna, unul dintre cele mai conoscute preparate culinare din Italia are o lunga și extrem de interesanta poveste. Există o teorie conform căreia originea acestui preparat culinar se află undeva în Grecia Antică. Acolo se foloseau foi de aluat (laganon), tăiate în fâșii pentru prepararea unui fel de mâncare asemănător. În Grecia există și astăzi un tip de pâine numită „Lagana”. Iată reţeta tradiţională a lasagnei cu carne tocată şi sos bechamel.

Lasagna cu carne tocată şi sos bechamel

Lasagna cu carne tocată şi sos bechamel. Reţetă tradiţională – Ingrediente

300 g foi de lasagna
150 g parmezan

Pentru amestecul de carne
1 ceapă
1 morcov mic
1/4 ţelină mică
100 g bacon sau kaizer
400 g roşii descojite din conservă
3 linguri unt
600 g carne tocată amestec
250 g vin roşu
sare
piper
8-10 frunze de busuioc
supă de vită

Pentru sosul bechamel
50 g unt
50 g făină
00 ml lapte
5 sare
1 vârf de cuţit nucşoară

Află modul de preparare în paşi pe clickpoftabuna.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news