Salată de ardei grași și varză la borcan

Share

Salata de ardei grași și varză la borcan este o rețetă de sezon, care se prepară prin marinare în oțet clasic, oțet de vin alb sau oțet de mere, după preferință.

Salata de ardei grasi si varza la borcan

Salata de ardei grași și varză la borcan reprezintă o îmbinare armonioasă a aromelor dulci, acrișoare și picante. O puteți consuma alături de preparatele din carne de porc, în special lângă cârnăciori. Se poate servi caldă sau rece. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru borcane a câte 470 ml.

Ingrediente pentru salată de ardei grași și varză la borcan:

  • 5 căni de ardei grași tăiați în fâșii subțiri
  • 1 kg de varză crudă, proaspătă
  • 1 ½ cană de oțet clasic, oțet de vin alb sau oțet de mere, la alegere
  • ½ lingură de fulgi de ardei iute
  • 4 linguri semințe de muștar
  • 6 căței de usturoi
  • ¼ cană de sare grunjoasă
  • 1 cană de zahăr granulat

Mod de preparare pentru salată de ardei grași și varză la borcan:

  • Curățați bine varza, dați-o prin răzătoare și eliminați cotoarele.
  • Puteți folosi ardei grași (pot fi roșii, galbeni sau un amestec între cele două tipuri), pe care îi tăiați în felii subțiri.
  • Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în cubulețe.
  • Într-o cratiță mare, amestecați varza și ardeii cu sare; acoperiți cratița și lăsați să stea la rece timp de 8-12 ore.
  • Într-o altă cratiță, combinați zahărul și oțetul; dați amestecul în clocot, apoi îl dați deoparte, să se răcorească.
  • Scurgeți bine varza, apoi o perpeliți împreună cu fulgii de ardei iute, boabele de muștar și usturoiul.
  • Îndesați amestecul în borcane și turnați amestecul cu oțet, apoi fixați capacele.
  • Lăsați borcanele timp de 20 de minute în baie de apă fierbinte, apoi le scoateți deoparte și le lăsați să se răcească în întregime, apoi le depozitați în cămară…
  • Puteți consuma această salată după trei săptămâni, deoarece atunci ajunge să capete gustul murat ideal.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente