Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete Vegetariene / Salată de cartofi cu smântână și pătrunjel

Salată de cartofi cu smântână și pătrunjel

Salata de cartofi cu smântână și pătrunjel este o rețetă foarte gustoasă, destinată mai ales persoanelor cărora le plac mâncărurile condimentate.

Salata de cartofi cu smantana si patrunjel

Salata de cartofi cu smântână și pătrunjel se poate adapta în funcție de preferințele fiecărei persoane. Această versiune este inedită prin faptul că în loc de cartofi fierți se folosesc cartofi rumeniți la cuptor, iar dressing-ul este condimentat. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 – 6 porții.

Ingrediente pentru salată de cartofi cu smântână și pătrunjel:

  • 900 g cartofi curățați de coajă și tăiați în bucățele de circa 2 cm
  • 1/3 cană de smântână
  • 2 cepe medii, tăiate în felii subțiri
  • 2 căței de usturoi tăiați în câteva bucățele
  • 2 lingurițe de pătrunjel verde, tocat
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 1 + ½ lingură de sare grunjoasă
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru salată de cartofi cu smântână și pătrunjel:

  • Încingeți cuptorul la 204º C.
  • Puneți într-un bol bucățile de cartofi, 2 lingurițe de ulei de măsline, o lingură de sare grunjoasă și piper după gust, după care le amestecați și le întindeți într-o tavă, la cuptor, pentru circa 25 – 30 de minute, amestecând o singură dată, după primele 10 – 15 minute.
  • Între timp, încingeți 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie, la foc potrivit, și adăugați ceapa, ½ lingură de sare grunjoasă. Căliți ceapa timp de 5 – 7 minute, până se înmoaie și capătă o nuanță arămie; adăugați usturoiul și căliți-l 1 – 2 minute, apoi luați tigaia de pe foc.
  • După ce s-au rumenit cartofii, scoateți tava din cuptor și o dați deoparte, să se răcorească puțin.
  • Într-un bol mare, amestecați smântâna, muștarul Dijon și oțetul de vin roșu, apoi adăugați cartofii rumeniți, ceapa, usturoiul și amestecați ușor. Opțional, puteți să mai adăugați sare și piper după gust, după care amestecați din nou.
  • Înainte de a consuma salata, presărați pătrunjelul tocat și amestecați.
  • Serviți salata caldă sau ținută la temperatura camerei.

Poftă bună!

Loading..