Snitele din avocado la cuptor reprezinta o reteta delicioasa, crocanta si condimentata, care se prepara usor.
Snitelele din avocado la cuptor sunt gata in 30 de minute. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru patru portii insotite de un sos adecvat.
Ingrediente pentru snitele din avocado la cuptor:
Pentru snitele:
- 4 fructe de avocado proaspete
- ½ cana de faina
- 3 oua proaspete
- 2 lingurite de apa
- 1 ¼ cana de pesmet
- 1 lingura pudra de chili
- 1 lingura pudra de usturoi
- 1 lingura sare
- putin ulei pentru uns tava
Pentru sos:
- 1/3 cana de maioneza
- 1/3 cana de smantana sau iaurt grecesc fara arome
- sucul proaspat de la o lamaie
- 2 lingurite de coriandru verde
- 1 lingura de pudra de usturoi
Mod de preparare pentru snitele din avocado la cuptor:
- Incingeti cuptorul la 230˚C.
- Asezati intr-o tava o hartie pentru copt si ungeti-o cu putin ulei.
- Curatati si feliati fructele de avocado; maruntiti coriandrul.
- Treceti feliile de avocado prin faina, astfel incat sa se acopere cu un strat care sa se lipeasca de ele; dupa aceea le dati deoparte.
- Spargeti ouale si puneti-le intr-un bol, apoi adaugati cele doua lingurite de apa. Bateti aceste ingrediente.
- Intr-un alt bol, amestecati pesmetul, o lingura de pudra de usturoi, pudra de chili si sarea.
- Treceti pe rand fiecare felie de avocado acoperita de faina, prin compozitia cu oua, apoi prin cea cu pesmet.
- Amplasati in tava snitelele din avocado, unul langa altul, fara a se lipi intre ele.
- Lasati tava la cuptor timp de 10 – 15 minute, sa se rumeneasca snitelele.
- Preparati sosul: Intr-un bol, amestecati bine maioneza, smantana sau iaurtul grecesc fara arome, sucul proaspat de la o lamaie, coriandrul maruntit si lingura de pudra de usturoi…
- Serviti snitelele din avocado impreuna cu sosul.
Pofta buna!