Somon cu legume de sezon

Share

Somon cu legume de sezon este o reteta extrem de sanatoasa si revigoranta, care poate fi introdusa fara probleme si in meniul pentru Sfintele Pasti, deoarece reprezinta o alternativa usor de digerat fata de mesele incarcate. 

Somon cu legume de sezon

Somonul cu legume de sezon permite o multime de optiuni in privinta legumelor si a verdeturilor aromate, pe care le puteti adauga in functie de preferinte. Va prezentam un exemplu de somon cu asparagus, mazare verde si tarhon, pentru sase portii.

Ingrediente pentru somon cu legume de sezon:

  • 6 bucati de somon file curatate
  • 3 morcovi mici, taiati bucati pe diagonala
  • 1 cana mazare verde, proaspata
  • 12 fire de tarhon verde
  • 1 manunchi mic de sparanghel taiat in bucati pe diagonala
  • 12 felii subtiri de lamaie
  • 3 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • 1/4 ceasca de vin alb sec
  • sare si piper

Mod de preparare pentru somon cu legume de sezon:

  • Fierbeti apa cu putina sare intr-o oala, adaugati morcovii; lasati trei minute la foc mic, apoi ii scoateti deoparte. Incingeti cuptorul la 205° C.
  • Taiati in forma de inima sase coli de hartie pentru copt, cu latimea de aproximativ 50 cm si aplicati ulei de masline cu pensula.
  • Asezati o bucata de somon pe jumatate din hartia cu forma de inima, aplicati deasupra putin ulei de masline cu pensula.
  • Presarati sare si piper, puneti la fiecare capat al fileului cate o felie de lamaie si una de tarhon, bucati de morcovi, asparagus si mazare.
  • Stropiti cu o lingurita de vin alb somonul, presarati sare si piper.
  • Impaturiti hartia pe jumatate, apoi faceti cute pe masura ce acopera somonul si legumele. Repetati procedeul pentru celelalte bucati.
  • Lasati la cuptor 15 minute…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news