Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete cu Peste / Somon cu sos de coriandru

Somon cu sos de coriandru

Somonul cu sos de coriandru este o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru cină, care este gata în circa 20 de minute.

Somon cu sos de coriandru

Somonul cu sos de coriandru se prepară la tigaie sau pe grill, iar rezultatul este unul fraged și deosebit de gustos. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții.

Ingrediente pentru somon cu sos de coriandru:

Pentru friptura de somon:

  • 2 bucăți de somon
  • ulei vegetal
  • sare grunjoasă
  • piper proaspăt măcinat
  • zeamă de lămâie sau lime
  • opțional, pentru decor: câteva felii de lămâie sau lime

Pentru sosul de coriandru:

  • o cană (250 ml) de iaurt grecesc
  • coaja rasă de la 1 lămâie sau lime
  • zeama de la ½ lămâie sau lime
  • o mână de coriandru verde, tocat
  • sare de masă
  • piper proaspăt măcinat
  • opțional: paprika

Mod de preparare pentru somon cu sos de coriandru:

Pentru sos:

  • Amestecați iaurtul, sucul și coaja rasă de lămâie sau lime, coriandrul verde, presărați sare și piper după gust.
  • Puteți ajusta cantitățile de zeamă de lămâie sau lime, coriandru, sare și piper în funcție de preferință.

Pentru friptura de somon:

  • Încingeți o tigaie sau grill la foc potrivit. Ungeți bucățile de somon cu ulei pe toate părțile, apoi le frecați cu sare grunjoasă și piper negru.
  • Prăjiți somonul în tigaie sau pe grill circa patru sau cinci minute pe fiecare parte, până când se pătrunde și devine fraged, căpătând o nuanță aurie.
  • Transferați bucățile de somon în farfurii și stropiți-le cu zeamă de lămâie sau lime. Adăugați cu lingura sosul de coriandru peste somon și, opțional, presărați paprika sau sare ori piper, în funcție de preferință, în cazul în care considerați necesar.
  • Acest fel de mâncare se servește cald.
  • Opțional, puteți adăuga câteva felii de lime sau lămâie pentru decor…

Poftă bună!