Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete cu Peste / Somon la cuptor cu sos de marar

Somon la cuptor cu sos de marar

Somonul la cuptor cu sos de marar este o reteta irezistibila pe care o puteti pregati cu usurinta pentru pranz sau cina.

Somon la cuptor cu sos de marar

Somonul la cuptor cu sos de marar se poate servi si impreuna cu o garnitura pe baza de salata. Va prezentam cum puteti prepara patru portii.

Ingrediente pentru somon la cuptor cu sos de marar:

  • 4 fileuri de somon
  • 1/3 cana de iaurt grecesc fara arome
  • 3 lingurite de maioneza
  • 2 linguri de smantana
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 lingura de marar verde taiat marunt
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stoarsa
  • 1 – 2 linguri de coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper 

Mod de preparare pentru somon la cuptor cu sos de marar:

  • Incingeti cuptorul la 204º C si asezati intr-o tava o hartie pentru copt pe care o ungeti cu putin ulei.
  • Frecati fileurile de somon pe ambele parti cu sare si piper, apoi le asezati in tava.
  • Ungeti fiecare latura a fileurilor cu putin ulei de masline si o lingurita de suc de lamaie.
  • Lasati tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana cand nu mai este foarte moale.
  • Preparati sosul de marar: intr-un bol mediu, amestecati maioneza si smantana, apoi adaugati mararul, usturoiul, coaja de lamaie rasa si restul de suc de lamaie. Gustati si mai adaugati sare si piper, daca este cazul.
  • Scoateti somonul de la cuptor si il mai lasati cinci minute sa se raceasca.
  • Asezati fileurile pe farfurii si serviti impreuna cu sosul cremos de marar…

Pofta buna!