Sosul aromat cu plante reprezinta o reteta romaneasca de sos care se potriveste mai multor tipuri de mancaruri, in functie de plantele aromatice folosite.
Drept urmare, pentru carnea de pui sau pentru o reteta de oua se va folosi cu precadere tarhonul, pentru paste se va folosi busuiocul, si pentru peste mararul.
Sosul aromat cu plante reprezinta o varianta rapida si gustoasa de sos ideal pentru o varietate de mancaruri.
Ingrediente pentru sos aromat cu plante:
- 25 grame unt
- 25 grame faina
- 300 ml lapte
- sare
- piper (de preferinta alb)
- 4 linguri patrunjel, tocat marunt
Mod de preparare pentru sos aromat cu plante:
- Se va topi untul intr-o tigaie dupa care se va adauga faina si se va praji usor amestecand incontinuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
- Se va adauga laptele si se va amesteca spre a elimina cocoloasele, pana cand devine omogen.
- Se va fierbe pret de doua minute si se va condimenta dupa gust.
- La final, se va adauga planta aromatica dorita, lasandu-se pret de zece minute…
Pofta buna!