Sos aromat cu plante

Share

Sosul aromat cu plante reprezinta o reteta romaneasca de sos care se potriveste mai multor tipuri de mancaruri, in functie de plantele aromatice folosite.

Sos aromat cu plante

Drept urmare, pentru carnea de pui sau pentru o reteta de oua se va folosi cu precadere tarhonul, pentru paste se va folosi busuiocul, si pentru peste mararul.

Sosul aromat cu plante reprezinta o varianta rapida si gustoasa de sos ideal pentru o varietate de mancaruri. 

Ingrediente pentru sos aromat cu plante:

  • 25 grame unt
  • 25 grame faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper (de preferinta alb)
  • 4 linguri patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare pentru sos aromat cu plante:

  • Se va topi untul intr-o tigaie dupa care se va adauga faina si se va praji usor amestecand incontinuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
  • Se va adauga laptele si se va amesteca spre a elimina cocoloasele, pana cand devine omogen.
  • Se va fierbe pret de doua minute si se va condimenta dupa gust.
  • La final, se va adauga planta aromatica dorita, lasandu-se pret de zece minute…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news