Sosul picant Sriracha este o rețetă de sos specific bucătăriei asiatice și se poate folosi la o mulțime de mâncăruri.
Sosul picant Sriracha este adaptabil și se poate consuma cu o varietate de mâncăruri, de la aperitive, omletă, până la legume sotate sau diferite mâncăruri gătite pentru prânz sau cină. Partea bună la versiunea de casă a sosului Sriracha este că puteți folosi orice tip de arde iute doriți, iar culoarea ardeiului va dicta, implicit, culoarea sosului. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate de o cană și jumătate de sos din ardei roșii.
Ingrediente pentru sos picant Sriracha:
- 680 g ardei iuți (de exemplu, jalapeño), fără codițe
- 6 căței de usturoi, curățați
- 4 lingurițe de zahăr brun
- ½ cană de oțet alb
- 1 lingură de sare grunjoasă
Mod de preparare pentru sos picant Sriracha:
- Puneți ardeii, usturoiul, zahărul și sarea într-un blender și mărunțiți-le fin.
- Turnați compoziția într-un borcan și acoperiți-l cu un servet textil sau de hârtie și prindeți-l cu un elastic. Lăsați amestecul să fermenteze la temperatura camerei timp de cinci, pana la șapte zile, amestecând în el o dată pe zi.
- După acele zile, transferați amestecul în blender, adăugați oțetul și amestecați-l bine, să devină ca un piure foarte fin, omogenizat, după care îl strecurați într-o tigaie, încercând să treceți prin sită cât mai multă pulpă; aduceți amestecul în punctul de fierbere, apoi reduceți temperatura și lăsați să fiarbă la foc domol până se încheagă sosul.
- Luați tigaia de pe foc și lăsați sosul să se răcească și îl puteți consuma.
- Puneți sosul într-un borcan bine capsat și îl puteți păstra la frigider pentru maximum șase luni…
Poftă bună!