Home / RETETE / Retete INTERNATIONALE / Retete grecesti / Sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii

Sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii

Sosul Tzatziki din iaurt cu mirodenii este o reteta de origine greceasca, iar gustul sau minunat se potriveste cu o multime de mancaruri.

 Sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii

Sosul Tzatziki din iaurt cu mirodenii este atat de versatil, incat il puteti folosi pentru a marina carnea, pentru a il consuma alaturi de fripturi la gratar, peste, sandvisuri, ca dressing pentru salate ori sub forma de sos-crema pentru aperitive.

Ingrediente pentru sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii:

  • 200 ml iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • ½ castravete
  • ¼ cana de menta proaspata
  • ¼ cana de marar verde
  • sare grunjoasa
  • piper macinat
  • optional: putina zeama de lamaie sau otet din vin alb.

Mod de preparare pentru sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii:

  • Taiati castravetele pe jumatate in lungime si scoateti semintele cu o lingura, apoi il radeti (folosind cele mai mari spatii din razatoare), pana cand obtineti ½ de cana. Stoarceti continutul ras, pentru a elimina excesul de zeama.
  • Tocati marunt catelul de usturoi, mararul si menta.
  • Amestecati  ½ cana de castravete ras, usturoiul, menta si mararul impreuna cu iaurtul grecesc.
  • Adaugati sare grunjoasa si piper macinat dupa gust.
  • Optional, stropiti cu putina zeama de lamaie sau otet din vin alb.

Pofta buna!