Sosul Tzatziki din iaurt cu mirodenii este o reteta de origine greceasca, iar gustul sau minunat se potriveste cu o multime de mancaruri.
Sosul Tzatziki din iaurt cu mirodenii este atat de adaptabil, incat il puteti folosi pentru a marina carnea, pentru a il consuma alaturi de fripturi la gratar, peste, sandvisuri, ca dressing pentru salate ori sub forma de sos-crema pentru aperitive.
Ingrediente pentru sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii:
- 200 ml iaurt grecesc
- 1 catel de usturoi
- ½ castravete
- ¼ cana de menta proaspata
- ¼ cana de marar verde
- sare grunjoasa
- piper macinat
- optional: putina zeama de lamaie sau otet din vin alb.
Mod de preparare pentru sos Tzatziki din iaurt cu mirodenii:
- Taiati castravetele pe jumatate in lungime si scoateti semintele cu o lingura, apoi il radeti (folosind cele mai mari spatii din razatoare), pana cand obtineti ½ de cana. Stoarceti continutul ras, pentru a elimina excesul de zeama.
- Tocati marunt catelul de usturoi, mararul si menta.
- Amestecati ½ cana de castravete ras, usturoiul, menta si mararul impreuna cu iaurtul grecesc.
- Adaugati sare grunjoasa si piper macinat, dupa gust…
- Optional, stropiti cu putina zeama de lamaie sau otet din vin alb.
Pofta buna!