Sosul vinegretă de casă este o alternativă la cel găsit în comerț; acestă variantă se prepară ușor și sunt necesare doar câteva ingrediente.
Sosul vinegretă de casă este unul dintre cele mai populare dressing-uri pentru salate. Vă prezentăm cum puteți prepara în doar câteva minute o cantitate pentru un borcan, ce rezistă la frigider până la trei zile.
Ingrediente pentru sos vinegretă de casă:
- 1 lingură de muștar Dijon
- 1 lingură căței de usturoi tăiați mărunt
- 2 lingurițe de zeamă de lămâie sau oțet de vin alb
- 6 lingurițe de ulei de măsline
- ¼ lingură de sare de mare
- ¼ lingură de piper negru, măcinat
Mod de preparare pentru sos vinegretă de casă:
- Puneți într-un borcan usturoiul și muștarul Dijon.
- Adăugați zeama de lămâie (sau oțetul de vin alb), sarea de mare și piperul negru, măcinat.
- Puneți capacul și agitați bine borcanul, ca să se amestece bine ingredientele…
- După aceea, turnați treptat în borcan uleiul de măsline, amestecând foarte bine.
- Presărați sare și piper după gust.
Poftă bună!