Sos vinegretă de casă

Share

Sosul vinegretă de casă este o alternativă la cel găsit în comerț; acestă variantă se prepară ușor și sunt necesare doar câteva ingrediente.

Sos vinegretă de casă

Sosul vinegretă de casă este unul dintre cele mai populare dressing-uri pentru salate. Vă prezentăm cum puteți prepara în doar câteva minute o cantitate pentru un borcan, ce rezistă la frigider până la trei zile.

Ingrediente pentru sos vinegretă de casă:

  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 lingură căței de usturoi tăiați mărunt
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie sau oțet de vin alb
  • 6 lingurițe de ulei de măsline
  •  ¼ lingură de sare de mare
  • ¼ lingură de piper negru, măcinat

Mod de preparare pentru sos vinegretă de casă:

  • Puneți într-un borcan usturoiul și muștarul Dijon.
  • Adăugați zeama de lămâie (sau oțetul de vin alb), sarea de mare și piperul negru, măcinat.
  • Puneți capacul și agitați bine borcanul, ca să se amestece bine ingredientele…
  • După aceea, turnați treptat în borcan uleiul de măsline, amestecând foarte bine.
  • Presărați sare și piper după gust.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news