Spaghetele Marinara cu oua-ochiuri sunt satioase si au un gust bogat, oferit de usturoi, busuioc, oregano, sare si piper.
Spaghetele Marinara cu oua-ochiuri se pot consuma ca atare sau impreuna cu o salata proaspata de verdeturi si cruditati. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.
Ingrediente pentru spaghete Marinara cu oua-ochiuri:
- 200 g paste
- 4 oua
- 2 cani de supa instant de pui (daca doriti ca sosul sa iasa mai dens, puteti folosi mai putina supa instant, de exemplu jumatate de cana)
- 400 g rosii in bulion
- 2 lingurite de ulei
- 3 catei de usturoi
- ½ cana de vin rosu
- 1 lingura de busuioc uscat, maruntit
- putin busuioc verde (pentru ornat)
- 1 lingura de oregano uscat, maruntit
- 1 lingura de sare
- piper macinat
Mod de preparare pentru spaghete Marinara cu oua-ochiuri:
- Taiati marunt cateii de usturoi.
- Preparati sosul Marinara: incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la temperatura medie; adaugati usturoiul si amestecati frecvent timp de un minut, pentru a nu se arde (altfel capata un gust amar). Adaugati rosiile in bulion, supa instant, vinul, sarea, busuiocul uscat si lingura de oregano. Lasati sa fiarba la foc mic.
- Intre timp, preparati spaghetele: puneti apa intr-o oala mare si fierbeti pastele, apoi le scurgeti si le amestecati cu putin in ulei.
- Puneti sosul intr-un blender si procesati-l pana devine o pasta fina, dupa care il turnati peste paste. Le apasati cu lingura ca sa se imbibe, apoi le acoperiti ca sa stea calde.
- Prajiti pe rand ouale-ochiuri intr-o tigaie si le dati deoparte.
- Asezati pastele cu sos in farfurie, apoi puneti cate un ou-ochi deasupra, pe fiecare portie. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Ornati cu busuioc verde…
Pofta buna!