Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Retete cu ciuperci / Tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez

Tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez

Tăițeii cu pui, ciuperci și legume în stil thailandez reprezintă o rețetă de mâncare delicioasă, picantă, care este gata în circa 30 de minute.

Tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez

Tăițeii cu pui, ciuperci și legume în stil thailandez sunt destinați persoanelor care preferă mâncărurile picante. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 4 porții.

Ingrediente pentru tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez:

  • 340 g de tăiței asiatici, de exemplu tăiței din orez
  • 2 căni piept de pui fiert, tăiat în bucăți mărunte
  • 170 g ciuperci, curățate și feliate
  • 1 ardei roșu gras, feliat
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • ¼ cană de alune mărunțite (nesărate)
  • 1 linguriță ulei de susan
  • sare
  • piper

Pentru sosul picant:

  • 1 cană de supă de pui
  • ½ sos de soia, cu conținut mic de sodiu
  • 3 lingurițe de zahăr brun
  • 1 linguriță sos de chili Sriracha
  • 1 lingură de pastă de ardei iute
  • 1 lingură de ghimbir ras

Mod de preparare pentru tăiței cu pui, ciuperci și legume, în stil thailandez:

  • Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Încingeți uleiul de susan într-o tigaie mare, la temperatură medie spre ridicată. Adăugați ciupercile feliate și prăjiți-le pentru circa 5 minute, sau până când încep să capete o nuanță maronie, agitand tigaia din când în când.
  • După aceea, adăugați feliile de ardei, usturoiul zdrobit și căliți-le în tigaie pentru aproximativ 3 minute, până când ardeii încep să se înmoaie.
  • Între timp, preparați sosul picant: amestecați într-un bol potrivit de mare supa de pui, sosul de soia, zahărul brun, sosul Sriracha, pasta de ardei iute și ghimbirul ras; după aceea, dați bolul deoparte.
  • Adăugați bucățelele de pui în tigaie și amestecați-le ușor, apoi turnați sosul picant și agitați tigaia. Lăsați tigaia pe foc pentru încă 2 minute, până când sosul începe să clocotească. Gustați și presărați sare și piper după preferință.
  • Adăugați în tigaie tăițeii fierți și amestecați ușor totul. Tăițeii vor absorbi surplusul de sos picant.
  • Garnisiți cu ceapă verde tocată și alune mărunțite (nesărate).

Poftă bună!