RETETE DE SARBATORI

Chipsuri sănătoase din mere aromate

Chipsuri sănătoase din mere aromate

Chipsurile sănătoase din mere aromate sunt o gustare dulce, foarte bună, care se prepară cu ușurință. Puteți consuma chipsurile sănătoase din mere aromate oricând vă este poftă de ceva crocant, cu gustul îmbogățit de savoarea scorțișoarei. Ingrediente pentru chipsuri sănătoase din mere aromate: 2 mere mari, proaspete 1 lingură de zahăr brun-deschis ¼ lingură de scorțișoară măcinată Mod de preparare ...

Read More »

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleu de ciocolată cu portocală

Sufleul de ciocolată cu portocală este un desert cu specific franțuzesc pe care îl puteți prepara cu orice ocazie. Sufleul de ciocolată cu portocală este gata în circa 40 – 45 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții (opt vase ramekin cu o capacitate de 100 ml fiecare). Ingrediente pentru sufleu de ciocolată cu portocală: ...

Read More »

Aripioare de pui condimentate

Aripioare de pui condimentate

Aripioarele de pui condimentate reprezintă o rețetă culinară foarte gustoasă, ușor de preparat. Aripioarele de pui condimentate pot fi servite atât simple, cât și, de exemplu, cu un sos alb și o salată, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru aripioare de pui condimentate: 1 kg aripioare de pui 1 linguriță de ...

Read More »

Crap în sos de vin alb

Crap în sos de vin alb

Crapul în sos de vin alb este o rețetă sățioasă și foarte gustoasă, care se prepară la cuptor pentru felul principal. Crapul în sos de vin alb este gata în circa două ore și se poate consuma ca atare sau ornat cu pătrunjel verde și/sau felii de lămâie. Ingrediente pentru crap în sos de vin alb: 6-8 medalioane de crap ...

Read More »

Pilaf cu quinoa

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac. Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci ...

Read More »

Conopidă crocantă cu mirodenii

Conopidă crocantă cu mirodenii

Conopida crocantă cu mirodenii are un gust deosebit, datorită combinației interesante de arome, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Conopida crocantă cu mirodenii se prepară ușor și este gata în circa 25 – 30 de minute. Ingrediente pentru conopidă crocantă cu mirodenii: floretele de la o conopidă 150 ml ulei de măsline 1 – 2 ardei chili uscaţi, mărunțiți 2 ...

Read More »

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Rulada de biscuiți și nucă de cocos reprezintă o rețetă de desert minunat, potrivit oricărei ocazii. Rulada de biscuiți și nucă de cocos este gata în două ore și 20 de minute, deoarece nu presupune coacere, dar trebuie să stea la rece. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa șase porții. Ingrediente pentru ruladă de biscuiți și nucă ...

Read More »

Trigoane cu gem

Trigoane cu gem

Trigoanele cu gem reprezintă un deliciu pentru cei care adoră preparatele de casă. Aceasta este o versiune de post. Trigoanele cu gem sunt gata în circa 80 de minute. Ca umplutură, puteți folosi gemul preferat, nuci sau migdale ori alune de pădure măcinate, esență de rom și coaja rasă de la o lămâie. Ingrediente pentru trigoane cu gem: Pentru aluat: ...

Read More »

Clătite de post

Clătite de post

În timpul postului, se cam restrânge gama de deserturi pe care le puteţi savura, dar nu vă panicaţi! Există soluţii şi încă ce soluţii! Vă propun să încercaţi una dintre cele mai uşoare reţete pe care o puteţi face şi uşor şi repede: clătitele de post. Timp de preparare: 40 min Ingrediente: – 2 căni de făină – 2 căni ...

Read More »