RETETE DE SARBATORI

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorba de fasole neagră și dovleac este o rețetă de ciorbă de post, sănătoasă și sățioasă, bogată în nutrienți. Ciorba de fasole neagră și dovleac reprezintă o alegere foarte gustoasă, aromată și putin picantă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac: Pentru ciorbă: 500 g de fasole neagră, clătită ...

Read More »

Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budinca din cacao cu lapte de migdale este o rețetă de desert savuros, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie. Budinca din cacao cu lapte de migdale este gata în circa 15 minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șapte porții. Ingrediente pentru budincă din cacao cu lapte de migdale: ⅓ cană de zahăr ⅓ cană pudră ...

Read More »

Tăiței cu ghimbir și ceapă verde

Tăiței cu ghimbir și ceapă verde

Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde reprezintă o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, ce presupune îmbinarea mai multor arome. Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde sunt ușor de preparat și necesită ingrediente cu o mulțime de proprietăți benefice organismului. Ingrediente pentru tăiței cu ghimbir și ceapă verde: 280 g tăiței o lingură de boia de ardei chili 2 lingurițe de ...

Read More »

Hummus cu Tahini si sfecla rosie

Hummus cu Tahini si sfecla rosie

Hummusul cu Tahini si sfecla rosie se poate consuma simplu sau impreuna cu legume, pita ori se poate intinde pe paine, deoarece este cremos. Hummusul cu Tahini si sfecla rosie este o reteta sanatoasa si gustoasa, care se prepara foarte simplu si este gata in doar 20 de minute. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase portii. Ingrediente ...

Read More »

Bomboane din nuci, curmale și fulgi de cocos

Bomboane din nuci, curmale și fulgi de cocos

Bomboanele din nuci, curmale și fulgi de cocos reprezintă o alegere minunată pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce și ușor de făcut. Bomboanele din nuci, curmale și fulgi de cocos sunt gata într-un timp foarte scurt, întrucât nu aveți nevoie decât de un blender sau un robot de bucătărie. Ingrediente pentru bomboane din nuci, curmale și fulgi ...

Read More »

Prăjitură cu alune de pădure și cocos

Prăjitură cu alune de pădure și cocos

Prăjitura cu alune de pădure și cocos este un desert savuros, care se prepară ușor și nu presupune coacere, ci depozitarea la frigider pentru o oră. Prăjitura cu alune de pădure și cocos mai conține curmale, scorțișoară și cacao. Este o rețetă de post, însă o puteți prepara cu orice ocazie. Ingrediente pentru prăjitură cu alune de pădure și cocos: ...

Read More »

Ciuperci Pleurotus pané cu muștar

Ciuperci Pleurotus pané cu muștar

Ciupercile Pleurotus pané cu muștar reprezintă o rețetă de post rapidă, care se prepară fără dificultate. Ciupercile Pleurotus pané cu muștar sunt foarte gustoase și reprezintă o opțiune potrivită pentru masa de prânz. Ingrediente pentru ciuperci Pleurotus pané cu muștar: 1 kg de ciuperci Pleurotus mari o lingură de muștar 100 g făină 200 g pesmet sau fulgi de porumb ...

Read More »

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmalele cu orez în foi de varză murată reprezintă o mâncare cu specific românesc, foarte apreciată în special în perioada postului. Sarmalele cu orez în foi de varză murată sunt delicioase, ideale pentru o masă sățioasă. Ingrediente pentru sarmale cu orez în foi de varză murată: 1 varză murată de dimensiuni mari, potrivit de sărată şi spălată bine 1 cană ...

Read More »

Ardei cu ciuperci si rosii la tava

Ardei cu ciuperci si rosii la tava

Ardei cu ciuperci si rosii la tava reprezinta o reteta de mancare de post, care se prepara foarte repede, cu ingrediente la indemana, o reteta satioasa si aromata. Ardei cu ciuperci si rosii la tava reprezinta o reteta culinara usoara si rapida. Ingrediente pentru ardei cu ciuperci si rosii la tava: 1 lingura ulei de floarea-soarelui 175 grame de ciuperci ...

Read More »

Iahnie de fasole în stil clasic

Iahnie de fasole în stil clasic

Iahnia de fasole în stil clasic este o rețetă de post, cu specific românesc. Acest fel de mâncare este unul simplu, dar foarte apreciat. Iahnia de fasole în stil clasic se poate mânca atât caldă, cât și rece, împreună cu murături sau cu alte acrituri, în funcție de preferință. În perioadele în care se mănâncă de dulce, aceasta se poate consuma ...

Read More »