RETETE DE SARBATORI

Idei de retete de sarbatori usor de facut de orice gospodina. Alege ce retete de sarbatori ti se potrivesc pentru a avea momente de neuitat.

Trigoane cu gem

Trigoane cu gem

Trigoanele cu gem reprezintă un deliciu pentru cei care adoră preparatele de casă. Aceasta este o versiune de post. Trigoanele cu gem sunt gata în circa 80 de minute. Ca umplutură, puteți folosi gemul preferat, nuci sau migdale ori alune de pădure măcinate, esență de rom și coaja rasă de la o lămâie. Ingrediente pentru trigoane cu gem: Pentru aluat: ...

Read More »

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmalele cu orez în foi de varză murată reprezintă o mâncare cu specific românesc, foarte apreciată în special în perioada postului. Sarmalele cu orez în foi de varză murată sunt delicioase, ideale pentru o masă sățioasă. Ingrediente pentru sarmale cu orez în foi de varză murată: 1 varză murată de dimensiuni mari, potrivit de sărată şi spălată bine 1 cană ...

Read More »

Pilaf cu quinoa

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac. Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci ...

Read More »

Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Checul pufos cu nuci este foarte gustos si aromat; există în mai multe variante, iar aceasta este una clasică, de post. Checul pufos cu nuci este gata in circa 45 de minute și reprezintă o alegere minunată pentru orice ocazie. Ingrediente pentru chec pufos cu nuci: 500 g făină o cană de nuci mărunțite 10 linguri de ulei 2 linguri ...

Read More »

Ciorbă de legume asortate

Ciorbă de legume asortate

Ciorba de legume asortate este o alegere potrivită pentru masa de prânz, deoarece este foarte sănătoasă și ușor de făcut. Ciorba de legume asortate este gata în circa 50 – 60 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru opt porții. Ingrediente pentru ciorbă de legume asortate: 150 g fasole verde 4 – 5 roșii 4 cartofi 2 ...

Read More »

Ciorbă de fasole cu spanac

Ciorbă de fasole cu spanac

Ciorba de fasole cu spanac este o rețetă ușor de preparat, gustoasă și echilibrată în nutrienți. Ciorba de fasole cu spanac este gata în circa 25 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două-trei porții. Ingrediente pentru ciorbă de fasole cu spanac: o cană de fasole albă, spălată și scursă 115 g spanac un litru de supă ...

Read More »

Cartofi natur de post

Cartofi natur de post

Cartofii natur de post se prepară ușor și rapid, din puține ingrediente, iar gustul lor este foarte bun. Cartofii natur de post se pot consuma ca fel principal pentru prânz sau cină, ca atare ori drept garnitură la diverse mâncăruri cu carne. Există diferite variante pentru cartofii natur; aceasta este una simpla, de post, care se prepară cu ulei. Ingrediente pentru ...

Read More »

Hummus

Hummus

Humusl este o pasta facuta din naut care se poate servi la orice ora din zi, o mancare satioasa, usoara si gustoasa.

Read More »

Supa de linte rosie cu legume

Supa de linte rosie cu legume

Supa de linte roșie cu legume este o rețetă de supă foarte gustoasă, hrănitoare, care se prepară din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Supa de linte roșie cu legume este sățioasă, bogată în fibre și vitamine. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții. Ingrediente pentru supă de linte roșie cu legume: 50 g linte roșie 2 tulpini ...

Read More »

Sos de pere aromat

Sos de pere aromat

Sosul de pere aromat este o rețetă ușoară, care este gata în circa 40 de minute și reprezintă o combinație cremoasă realizată din pere proaspete, scorțișoară, ghimbir și vanilie. Sosul de pere aromat se aseamănă cu cel de mere și este ideal pentru clătite, ca topping pentru diverse prăjituri sau alte deserturi, dar îl puteți consuma și pe pâine prăjită. ...

Read More »