RETETE DE SARBATORI

Chifle cu parmezan si mirodenii

Chifle cu parmezan si mirodenii

Chifle cu parmezan si mirodenii este o reteta foarte simpla pe care o puteti folosi pentru a inlocui painea clasica in meniul de Pasti. Chiflele cu parmezan si ierburi aromatice arata deosebit, iar gustul lor este spectaculos. Va prezentam o reteta pentru 8 bucati. Ingrediente pentru chifle cu parmezan si mirodenii: 300 g aluat de paine frantuzeasca ½ ceasca parmezan ...

Read More »

Prajitură cu mere și scorțisoară

Prajitură cu mere și scorțisoară

Prajitura cu mere și scorțisoară este fragedă, foarte apreciată datorită gustului său savuros. Prajitura cu mere și scorțisoară se prepară în mai multe feluri. Vă prezentăm o versiune ce are în compoziție, printre altele, margarină, apă minerală și griș. Ingrediente pentru prajitură cu mere și scorțisoară: Pentru aluat: faina alba (de calitate superioara), cât cuprinde 250 g margarina 250 ml ...

Read More »

Carne tocată de pasăre cu fasole verde

Carne tocată de pasăre cu fasole verde

Carnea tocată de pasăre cu fasole verde este o rețetă foarte gustoasă pe care o puteți prepara cu ușurință pentru cină. Carnea tocată de pasăre cu fasole verde se poate consuma ca atare sau împreună cu orez și alte legume. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru carne tocată de pasăre cu fasole verde: 450 ...

Read More »

Supă Gazpacho

Supă Gazpacho

Supa Gazpacho este o rețetă de supă rece cu specific spaniol, ce are la bază doar ingrediente crude, îmbinate armonios. Supa Gazpacho este răcoritoare, sănătoasă, bogată în vitamine și antioxidanți, iar prepararea sa se face cu ușurință, folosind un blender. Această supă se consumă rece, cu cuburi de gheață, crutoane și/sau alte legume crude tocate mărunt. Ingrediente pentru supă Gazpacho: ...

Read More »

„Faguri” umpluți

„Faguri” umpluți

„Fagurii” umpluți reprezintă o rețetă de vafe cu specific belgian, au o textură pufoasă, iar opțiunile pentru umplură sunt foarte multe, în funcție de preferințe. „Fagurii” umpluți sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere minunată de desert pentru orice ocazie, când sunteți în pană de idei. Pentru umplutură aveți mai multe variante: puteți folosi gem, miere, ciocolată tartinabilă sau ...

Read More »

Aripioare de pui condimentate

Aripioare de pui condimentate

Aripioarele de pui condimentate reprezintă o rețetă culinară foarte gustoasă, ușor de preparat. Aripioarele de pui condimentate pot fi servite atât simple, cât și, de exemplu, cu un sos alb și o salată, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru aripioare de pui condimentate: 1 kg aripioare de pui 1 linguriță de ...

Read More »

Rondele de cartofi cu cimbru

Rondele de cartofi cu cimbru

Rondelele de cartofi cu cimbru reprezintă o mâncare foarte gustoasă, care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură la fripturi de tot felul, diverse grătare sau mâncăruri cu pește. Rondelele de cartofi cu cimbru pot fi consumate cu orice ocazie, la mesele de prânz sau cină. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase-opt porții. Ingrediente pentru rondele de ...

Read More »

Salata de spanac cu ou si bacon

Salata de spanac cu ou si bacon

Salata de spanac cu ou si bacon este grozava ca garnitura, dar se poate consuma si drept gustare simpla. Salata de spanac cu ou si bacon este sanatoasa, iar gustul sau deosebit este completat de ceapa si ciupercile caramelizate, totul asezonat cu cele mai bune condimente. Va propunem o reteta pentru doua portii. Ingrediente pentru salata de spanac cu ou ...

Read More »