RETETE DE SARBATORI

Fricassee de conopidă

Fricassee de conopidă

Fricassee de conopidă este o rețetă de garnitură simplă, care se prepară ușor, din ingrediente sănătoase. Fricassee de conopidă se poate consuma atât proaspătă, cât și reîncălzită, ca atare sau alături de fripturi sau mâncăruri pe bază de fructe de mare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru fricassee de conopidă: 1 conopidă mică 2 ...

Read More »

Ciorbă de fasole cu spanac

Ciorbă de fasole cu spanac

Ciorba de fasole cu spanac este o rețetă ușor de preparat, gustoasă și echilibrată în nutrienți. Ciorba de fasole cu spanac este gata în circa 25 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două-trei porții. Ingrediente pentru ciorbă de fasole cu spanac: o cană de fasole albă, spălată și scursă 115 g spanac un litru de supă ...

Read More »

Mâncare de mazăre și ciuperci

Mâncare de mazăre și ciuperci

Mâncarea de mazăre și ciuperci este foarte gustoasă, ușor de preparat, destinată mesei de prânz sau cinei. Mâncarea de mazăre și ciuperci se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru mâncare de mazăre și ciuperci: 300 g de mazăre decongelată 150 g ciuperci conservate, scurse și ...

Read More »

Orez cu năut și mirodenii

Orez cu năut și mirodenii

Orezul cu năut și mirodenii reprezintă o rețetă sățioasă, care face parte din bucătăria orientală. Această mâncare este ideală pentru masa de prânz sau cină. Orezul cu năut și mirodenii este o combinație foarte gustoasă, care este gata în circa 40 de minute și care se poate consuma fie caldă, fie rece. Ingrediente pentru orez cu năut și mirodenii: 125 ...

Read More »

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorba de fasole neagră și dovleac este o rețetă de ciorbă de post, sănătoasă și sățioasă, bogată în nutrienți. Ciorba de fasole neagră și dovleac reprezintă o alegere foarte gustoasă, aromată și putin picantă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac: Pentru ciorbă: 500 g de fasole neagră, clătită ...

Read More »

Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budinca din cacao cu lapte de migdale este o rețetă de desert savuros, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie. Budinca din cacao cu lapte de migdale este gata în circa 15 minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șapte porții. Ingrediente pentru budincă din cacao cu lapte de migdale: ⅓ cană de zahăr ⅓ cană pudră ...

Read More »

Tăiței cu ghimbir și ceapă verde

Tăiței cu ghimbir și ceapă verde

Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde reprezintă o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, ce presupune îmbinarea mai multor arome. Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde sunt ușor de preparat și necesită ingrediente cu o mulțime de proprietăți benefice organismului. Ingrediente pentru tăiței cu ghimbir și ceapă verde: 280 g tăiței o lingură de boia de ardei chili 2 lingurițe de ...

Read More »

Hummus cu Tahini si sfecla rosie

Hummus cu Tahini si sfecla rosie

Hummusul cu Tahini si sfecla rosie se poate consuma simplu sau impreuna cu legume, pita ori se poate intinde pe paine, deoarece este cremos. Hummusul cu Tahini si sfecla rosie este o reteta sanatoasa si gustoasa, care se prepara foarte simplu si este gata in doar 20 de minute. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru sase portii. Ingrediente ...

Read More »

Bomboane din nuci, curmale și fulgi de cocos

Bomboane din nuci, curmale și fulgi de cocos

Bomboanele din nuci, curmale și fulgi de cocos reprezintă o alegere minunată pentru momentele în care aveți poftă de ceva dulce și ușor de făcut. Bomboanele din nuci, curmale și fulgi de cocos sunt gata într-un timp foarte scurt, întrucât nu aveți nevoie decât de un blender sau un robot de bucătărie. Ingrediente pentru bomboane din nuci, curmale și fulgi ...

Read More »

Prăjitură cu alune de pădure și cocos

Prăjitură cu alune de pădure și cocos

Prăjitura cu alune de pădure și cocos este un desert savuros, care se prepară ușor și nu presupune coacere, ci depozitarea la frigider pentru o oră. Prăjitura cu alune de pădure și cocos mai conține curmale, scorțișoară și cacao. Este o rețetă de post, însă o puteți prepara cu orice ocazie. Ingrediente pentru prăjitură cu alune de pădure și cocos: ...

Read More »