RETETE DE SARBATORI

Pulpa de miel in vin alb, la cuptor

Pulpa de miel in vin alb, la cuptor

Pulpa de miel in vin alb la cuptor este o reteta specifica sarbatorilor pascale, pe care o puteti prepara cu usurinta. Pulpa de miel in vin alb la cuptor are un gust apetisant, condimentat si este perfecta pentru o masa festiva. Ingrediente pentru pulpa de miel in vin alb la cuptor: cartofi noi spalati, necuratati 2 kg pulpa de miel ...

Read More »

Pasca traditionala romaneasca

Pasca traditionala romaneasca

Pasca traditionala romaneasca este o reteta care se prepara foarte simplu si este nelipsita de pe mesele tuturor celor care tin sa respecte obiceiurile crestinesti stravechi. Pasca traditionala romaneasca are la baza un aluat pufos ca de cozonac aromat, branza proaspata de vaci si stafide inchise la culoare. Ingrediente pentru pasca traditionala romaneasca: Pentru aluat: 500 g faina 4 oua ...

Read More »

Friptura de miel in stil grecesc

Friptura de miel in stil grecesc

Friptura de miel in stil grecesc este o reteta usoara pe care o puteti prepara cu ocazia sarbatorilor pascale sau oricand doriti sa va bucurati de gustul sau minunat. Friptura de miel in stil grecesc imbina gustul deosebit al carnii de miel cu cel usor amarui al otetului balsamic de zmeura, cu prospetimea oferita de rozmarin si cu aroma nucilor ...

Read More »

Pasca cu branza in stil moldovenesc

Pasca cu branza in stil moldovenesc

Pasca cu branza in stil moldovenesc este o reteta traditionala cu care va puteti delecta in perioada sarbatorilor pascale. Pasca cu branza in stil moldovenesc reprezinta un desert foarte gustos, preparat conform obiceiurilor din batrani. Ingrediente pentru pasca cu branza in stil moldovenesc: 1.5 kg branza de vaci 10 oua proaspete 1 kg faina 100 g gris 200 g unt ...

Read More »

Chec cu aroma de migdale si lamaie

Chec cu aroma de migdale si lamaie

Checul cu aroma de migdale si lamaie este un desert ce poate fi servit la orice masa, iar la ocazii speciale va fi foarte apreciat de catre musafiri, datorita combinatiei deosebite si a texturii fine. Checul cu aroma de migdale si lamaie poate fi consumat alaturi de niste fructe de padure proaspete, de exemplu afine, mure, zmeura, capsuni. Ingrediente pentru chec cu aroma ...

Read More »

Cornulețe fragede cu unt și rahat

Cornulețe fragede cu unt și rahat

Cornulețele fragede cu unt și rahat sunt aromate, ușor de făcut și au un gust delicios. Cornulețele fragede cu unt și rahat reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, care există în mai multe versiuni. Vă prezentăm o versiune aromată cu puțină coajă de lămâie și portocală sau esență de vanilie și rom, în funcție de preferință. Iată cum puteți prepara ...

Read More »

Cornulețe cu smântână și gem

Cornulețe cu smântână și gem

Cornulețele cu smântână și gem sunt usor de făcut, fragede si foarte gustoase, cu specific românesc. Cornulețele cu smântână și gem sunt servite în special de sărbători, când sunt nelipsite de pe mesele cu bucate tradiționale. Ingrediente pentru cornulețe cu smântână și gem: 3 căni de făină 1 pachet de unt 1 cană de smântână groasă 30 g drojdie un ...

Read More »

Fursecuri simple cu glazura de lamaie

Fursecuri simple cu glazura de lamaie

Fursecurile simple cu glazura de lamaie reprezinta o reteta aromata, care se prepara in mod rapid, fara dificultate.   Fursecurile simple cu glazura de lamaie sunt perfecte pentru momentele in care doriti sa va bucurati de un desert fin. Va prezentam cum puteti pregati 48 de bucati. Ingrediente pentru fursecuri simple cu glazura de lamaie: 2 galbenusuri de oua 2 cesti de ...

Read More »

Piure de cartofi cu crema de branza

Piure de cartofi cu crema de branza

Piureul de cartofi cu crema de branza este o reteta perfecta de garnitura pe care o puteti prepara cu orice ocazie. Piureul de cartofi cu crema de branza poate fi asezonat cu diverse mirodenii. Va prezentam cum puteti prepara 10 portii delicioase. Ingrediente pentru piure de cartofi cu crema de branza: 2 kg cartofi 2 pachete de 85 g crema ...

Read More »
Loading..