RETETE DE SARBATORI

Ciuperci Pleurotus pané cu muștar

Ciuperci Pleurotus pané cu muștar

Ciupercile Pleurotus pané cu muștar reprezintă o rețetă de post rapidă, care se prepară fără dificultate. Ciupercile Pleurotus pané cu muștar sunt foarte gustoase și reprezintă o opțiune potrivită pentru masa de prânz. Ingrediente pentru ciuperci Pleurotus pané cu muștar: 1 kg de ciuperci Pleurotus mari o lingură de muștar 100 g făină 200 g pesmet sau fulgi de porumb ...

Read More »

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmalele cu orez în foi de varză murată reprezintă o mâncare cu specific românesc, foarte apreciată în special în perioada postului. Sarmalele cu orez în foi de varză murată sunt delicioase, ideale pentru o masă sățioasă. Ingrediente pentru sarmale cu orez în foi de varză murată: 1 varză murată de dimensiuni mari, potrivit de sărată şi spălată bine 1 cană ...

Read More »

Ardei cu ciuperci si rosii la tava

Ardei cu ciuperci si rosii la tava

Ardei cu ciuperci si rosii la tava reprezinta o reteta de mancare de post, care se prepara foarte repede, cu ingrediente la indemana, o reteta satioasa si aromata. Ardei cu ciuperci si rosii la tava reprezinta o reteta culinara usoara si rapida. Ingrediente pentru ardei cu ciuperci si rosii la tava: 1 lingura ulei de floarea-soarelui 175 grame de ciuperci ...

Read More »

Iahnie de fasole în stil clasic

Iahnie de fasole în stil clasic

Iahnia de fasole în stil clasic este o rețetă de post, cu specific românesc. Acest fel de mâncare este unul simplu, dar foarte apreciat. Iahnia de fasole în stil clasic se poate mânca atât caldă, cât și rece, împreună cu murături sau cu alte acrituri, în funcție de preferință. În perioadele în care se mănâncă de dulce, aceasta se poate consuma ...

Read More »

Supă de legume și fidea

Supă de legume și fidea

Supa de legume și fidea este plină de vitamine, sănătoasă și, nu în ultimul rând, foarte ușor de preparat. Supa de legume și fidea este oricând binevenită. Vă prezentăm o versiune fără carne. Ingrediente pentru supă de legume și fidea: 1 pungă de fidea 2 linguri de ulei 3 morcovi potrivit de mari 2 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ...

Read More »

Paste cu dovlecei și roșii

Paste cu dovlecei și roșii

Pastele cu dovlecei și roșii reprezintă o rețetă savuroasă, rapidă și foarte ușor de preparat. Pastele cu dovlecei și roșii se prepară din câteva ingrediente și sunt alegerea perfectă pentru masa de prânz. Ingrediente pentru paste cu dovlecei și roșii: paste 3 dovlecei potrivit de mari 10 roșii cherry ½ avocado o ceapă verde câteva fire de coriandru verde 2 ...

Read More »

Orez condimentat

Orez condimentat

Orezul condimentat reprezintă o idee grozavă pentru zilele în care doriți să mâncați ceva sățios, care îmbină mai multe arome. Orezul condimentat este o rețetă inspirată din bucătăria indiană și este ușor de preparat, iar ingredientele se găsesc la orice supermarket. Ingrediente pentru orez condimentat: 2 căni de orez fiert (de preferat, fiert în ziua precendentă) 8 căței de usturoi, ...

Read More »

Mâncare de conopidă și mazăre

Mâncare de conopidă și mazăre

Mâncarea de conopidă și mazăre este o rețetă sănătoasă și ușor de preparat, ideală pentru masa de prânz sau cină. Mâncarea de conopidă și mazăre este sățioasă și bogată în nutrienți. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru mâncare de conopidă și mazăre: o căpățână de conopidă potrivit de mare o cană de mazăre decongelată puțină ...

Read More »

Ștrudel din cartofi cu mere și stafide

Ștrudel din cartofi cu mere și stafide

Ștrudelul din cartofi cu mere și stafide este o rețetă pentru un desert foarte gustos, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.   Ștrudelul din cartofi cu mere și stafide își are originea în bucătăria germană. Se consumă cald și puteți adăuga, pentru un plus de savoare, sos de vanilie sau puțină înghețată, tot de vanilie. Ingrediente pentru ștrudel ...

Read More »

Somon cu sos de coriandru

Somon cu sos de coriandru

Somonul cu sos de coriandru este o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru cină, care este gata în circa 20 de minute. Somonul cu sos de coriandru se prepară la tigaie sau pe grill, iar rezultatul este unul fraged și deosebit de gustos. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții. Ingrediente pentru somon cu sos de coriandru: ...

Read More »