RETETE DE SARBATORI

Tort cu ciocolată și bezea

Tort cu ciocolată și bezea

Tortul cu ciocolată și bezea este combinația perfectă dintre blatul pufos cu ciocolată, un strat de marmeladă, glazura de bezea și un topping crocant. Tortul cu ciocolată și bezea este gata în circa o oră și jumătate. Vă prezentăm o versiune cu alune de pădure și marmeladă de prune, dar puteți adapta rețeta în funcție de preferințe, deoarece sunt posibile ...

Read More »

Drob de miel

Drob de miel

Drobul de miel este un preparat foarte gustos, nelipsit de pe mesele multor persoane în perioada sărbătorilor pascale. Drob de miel este o rețetă culinară cu gust deosebit, foarte aromat, care va fi gata în două ore și 25 de minute. Ingrediente pentru drob de miel: 500 g carne de miel organe de miel (ficat, inimă, rinichi) 3 ouă (crude) ...

Read More »

Pasca frageda cu smantana

Pasca frageda cu smantana

Pasca frageda cu smantana este un preparat traditional romanesc foarte gustos, care nu trebuie sa lipseasca din meniul pentru Sfintele Pasti.   Pasca frageda cu smantana se pregateste rapid si are un gust minunat, care va bucura intreaga familie la masa de sarbatori. Ingrediente pentru pasca frageda cu smantana: Pentru aluat: ½ pahar cu smantana 1 pahar de unt 3 ½ ...

Read More »

Oua vopsite conform traditiei

Oua vopsite conform traditiei

Oua vopsite conform traditiei este o reteta foarte apreciata de catre gospodinele care doresc sa respecte obiceiurile strabune specifice sarbatorilor pascale. Ouale vopsite conform traditiei sunt obtinute in mod natural, deoarece metodele de vopsire nu presupun folosirea chimicalelor. Nuantele provin de la anumite fructe, legume, condimente sau plante care, prin fierbere, ofera substante concentrate, perfecte pentru colorarea oualor de Pasti. ...

Read More »

Oua vopsite in rosu

Oua vopsite in rosu

Oua vopsite in rosu este o reteta cu ajutorul careia veti obtine cele mai frumoase oua rosii pentru Sfintele Pasti.   Ouale vopsite in rosu vor arata exceptional daca respectati reteta in detaliu, deoarece contine trucuri si sfaturi utile. Ingrediente pentru oua vopsite in rosu: oua apa vopsea rosie pentru oua 1 lingura de otet 1 lingura de sare putin ulei ...

Read More »

Pasca cu ciocolata neagra

Pasca cu ciocolata neagra

Pasca cu ciocolata neagra este o reteta delicioasa, frageda si foarte usor de pregatit pentru sarbatorile pascale. Pasca cu ciocolata neagra imbina stilul traditional cu cel modern, deoarece pe langa aspectul de pasca, are o savoare inedita datorita ciocolatei cu gust dulce-amarui. Ingrediente pentru pasca cu ciocolata neagra: Pentru aluat: un ou proaspat 300 g faina 150 g unt 100 ...

Read More »

Drob de miel – rețetă tradițională

Drob de miel - rețetă tradițională

Drobul de miel este nelipsit dintre bucatele tradiţionale de la masa de Paşti, alături de ouăle roşii şi cozonacul pufos cu nucă. Multe gospodine prepară drobul din măruntaiele de porc sau de pasăre. Eu vă propun un altfel de drob preparat din miel. Gata în: 1h 15 min Ingrediente pentru drob de miel – măruntaie de miel (inimă, ficat, rinichi) ...

Read More »

Cel mai gustos cozonac de Paști

Cel mai gustos cozonac de Paști

Cel mai gustos cozonac este atracția sărbătorilor Pascale, iar cei mici sunt mereu înnebuniți după el. Din acest motiv, am decis să împărtășim cu tine rețeta celui mai gustos cozonac cu nucă. Timpul de pregătire pentru cozonac este de trei ore, iar timpul de preparare este de 60 de minute. Din cantitățile enumerate mai jos veți obține un număr de opt-zece porții, ...

Read More »

Cea mai bună rețetă de Pască cu brânză și ciocolată

Cea mai bună rețetă de Pască cu brânză și ciocolată

Nu există sărbători Pascale fără bine cunoscuta Pască cu brânză și ciocolată. Orice gospodină ar trebui să facă minimum două feluri de pască. Primul fel ar fi, bineînțeles, cel clasic, și anume pasca cu brânză și stafide, iar a doua rețetă este celebra pască cu ciocolată. Noi am făcut cercetări minuțioase și am descoperit rețeta pentru cea mai bună pască din ...

Read More »

Cozonac traditional cu nuca si cacao

Cozonac traditional cu nuca si cacao

Cozonac traditional cu nuca si cacao este o reteta foarte indragita, care se prepara in special cu ocazia sarbatorilor. Cozonacul traditional cu nuca si cacao este delicios datorita combinatiei de aluat fraged cu esente aromate, nuca maruntita si cacao pudra. Ingrediente pentru cozonac traditional cu nuca si cacao: 8 oua proaspete 1 kg faina 500 ml lapte dulce 30 g drojdie 250 g unt 300 ...

Read More »