Reţetă caltaboşi făcuţi în casă

283

Caltaboşul este un preparat tradiţional românesc cu adevărat delicios. Există multe reţete care vă pot ajuta să pregătiţi caltaboşi foarte buni,dar reţeta pe care v-o propunem noi azi este cu certitudine cea mai bună.

caltaboşi

Dacă urmaţi paşii indicaţi de noi, veţi reuşi să preparaţi cei mai buni caltaboşi.

Ingrediente necesare pentru reţeta de caltaboşi:

  • 1 kg de carne grasă de porc
  • 1 kg de măruntaie de porc
  • 1 pahar de orez
  • 350 g de ceapă tocată mărunt
  • 1 lingură de grăsime sau untură
  • 4 căţei de usturoi
  • sare şi piper după gust
  • intestine groase de porc

Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a pregăti calataboşii?

  • Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să spălaţi foarte bine măruntaiele de porc şi să le puneţi la fiert într-o oală încăpătoare.
  • După 15 minute este indicat să aruncaţi apa folosită la fierberea măruntaielor şi să o înlocuiţi cu apă proaspătă.
  • Între timp, spălaţi carnea şi tocaţi-o.
  • Când măruntaiele sunt fierte, tocaţi-le şi amestecaţi-le cu carnea.
  • Căliţi ceapa şi adăugaţi-o peste amestecul de măruntaie şi carne.
  • Fierbeţi orezul şi adăugaţi-l peste carne.
  • Adăugaţi şi lingura de grăsime sau untură şi amestecaţi compoziţia foarte bine.
  • Adăugaţi sare şi piper după gust, dar şi usturoiul pisat şi frământaţi totul din nou.
  • Spălaţi foarte bine intestinele de porc şi începeţi să le umpleţi cu amestecul pregătit anterior, fără să le îndesaţi.
  • Legaţi caltaboşii la capete şi din 20 în 20 de cm cu sfoară şi puneţi-i la fiert într-un vas mare pe ¾ plin cu apă fierbinte.
  • Lăsaţi caltaboşii să fiarbă la foc mic cam 30 minute având grijă să îi înţepaţi în locurile unde se umflă.
  • După ce au fiert, scoateţi caltaboşii într-un vas cu apă rece.
  • După ce s-au răcit, scurgeţi-i şi lăsaţi-i la zvântat peste noapte…

Veţi adora această reţetă de caltaboşi!

Poftă bună!