Home / RETETE / RETETE DE SARBATORI / Retete de Craciun / Reţetă caltaboşi făcuţi în casă

Reţetă caltaboşi făcuţi în casă

Caltaboşul este un preparat tradiţional românesc cu adevărat delicios. Există multe reţete care vă pot ajuta să pregătiţi caltaboşi foarte buni,dar reţeta pe care v-o propunem noi azi este cu certitudine cea mai bună.

caltaboşi

Dacă urmaţi paşii indicaţi de noi, veţi reuşi să preparaţi cei mai buni caltaboşi.

Ingrediente necesare pentru reţeta de caltaboşi:

  • 1 kg de carne grasă de porc
  • 1 kg de măruntaie de porc
  • 1 pahar de orez
  • 350 g de ceapă tocată mărunt
  • 1 lingură de grăsime sau untură
  • 4 căţei de usturoi
  • sare şi piper după gust
  • intestine groase de porc

Ce paşi trebuie să urmaţi pentru a pregăti calataboşii?

  • Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să spălaţi foarte bine măruntaiele de porc şi să le puneţi la fiert într-o oală încăpătoare.
  • După 15 minute este indicat să aruncaţi apa folosită la fierberea măruntaielor şi să o înlocuiţi cu apă proaspătă.
  • Între timp, spălaţi carnea şi tocaţi-o.
  • Când măruntaiele sunt fierte, tocaţi-le şi amestecaţi-le cu carnea.
  • Căliţi ceapa şi adăugaţi-o peste amestecul de măruntaie şi carne.
  • Fierbeţi orezul şi adăugaţi-l peste carne.
  • Adăugaţi şi lingura de grăsime sau untură şi amestecaţi compoziţia foarte bine.
  • Adăugaţi sare şi piper după gust, dar şi usturoiul pisat şi frământaţi totul din nou.
  • Spălaţi foarte bine intestinele de porc şi începeţi să le umpleţi cu amestecul pregătit anterior, fără să le îndesaţi.
  • Legaţi caltaboşii la capete şi din 20 în 20 de cm cu sfoară şi puneţi-i la fiert într-un vas mare pe ¾ plin cu apă fierbinte.
  • Lăsaţi caltaboşii să fiarbă la foc mic cam 30 minute având grijă să îi înţepaţi în locurile unde se umflă.
  • După ce au fiert, scoateţi caltaboşii într-un vas cu apă rece.
  • După ce s-au răcit, scurgeţi-i şi lăsaţi-i la zvântat peste noapte…

Veţi adora această reţetă de caltaboşi!

Poftă bună!