Reteta speciala de salata de boeuf

356

Salata de boeuf este perfectă pentru ocaziile speciale precum sărbătorile de iarnă. Este o reţetă foarte uşor de realizat dacă urmaţi paşii indicaţi.

Salata de boeuf

Fiţi atente şi aflaţi cum să pregătiţi o salată boeuf.

Ingrediente necesare:

•    1 kg cartofi
•    ½ kg morcovi
•    2 ţeline
•    ½ kg carne de pui sau de vită
•    ½ kg castraveţi muraţi
•    4 gogoşari muraţi
•    4 ouă
•    ½ l ulei
•    ½ lămâie
•    2 linguri de muştar
•    Sare

ingrediente salata boeuf

Cum preparaţi salata boeuf ?

•    Spălaţi foarte bine cartofii, morcovii şi ţelinele şi puneţi-le la fiert timp de 45 minute.
•    Spălaţi foarte bine şi carnea şi puneţi-o la fiert cu puţină sare.
•    Când legumele sunt fierte, scoateţi-le pe o farfurie şi după ce s-au răcit tăiaţi-le în cubuleţe foarte mici.
•    Când carnea este fiartă tăiaţi-o şi pe aceasta în bucăţele mici.
•    Tăiaţi şi castraveţii şi gogoşarii muraţi şi amestecaţi-le cu carnea şi cu legumele fierte.
•    Potriviţi salata de sare, adăugaţi 1 lingură de muştar şi lăsaţi-o deoparte.
•    Fierbeţi tare unul din cele 4 ouă.
•    Amestecaţi gălbenuşul de la oul fiert cu cele 3 gălbenuşuri crude rămase.
•    Adăugaţi în fir subţire uleiul, amestecând într-un singur sens maioneza.
•    Când maioneza este gata, adăugaţi 1 lingură de muştar şi zeama de la ½ lămâie.
•    Turnaţi maioneza peste salata boeuf şi amestecaţi totul foarte bine.
•    Puteţi păstra puţină maioneză pentru a decora salata boeuf.
•    Folosiţi şi câteva rondele de măsline şi câteva fire de pătrunjel pentru decor.

Bucuraţi-vă de salata boeuf alături de cei dragi vouă!