Retete de Pasti

Va vom prezenta o lista cu retete de Pasti care va vor face sarbatorile mai fericite. Retete de pasti traditionale care cuprind retete de pasca si miel.

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitura stratificată cu aromă de cafea reprezintă o alegere minunată în special pentru ocaziile în care aveți musafiri. Prăjitura stratificată cu aromă de cafea va fi gata în circa două ore. Este ideală pentru persoanele care adoră gustul oferit de cafea. Ingrediente pentru prăjitură stratificată cu aromă de cafea: • Pentru cele două foi: 3 linguri de făină 10 albușuri 10 linguri ...

Read More »

Tort cu ciocolată și bezea

Tort cu ciocolată și bezea

Tortul cu ciocolată și bezea este combinația perfectă dintre blatul pufos cu ciocolată, un strat de marmeladă, glazura de bezea și un topping crocant. Tortul cu ciocolată și bezea este gata în circa o oră și jumătate. Vă prezentăm o versiune cu alune de pădure și marmeladă de prune, dar puteți adapta rețeta în funcție de preferințe, deoarece sunt posibile ...

Read More »

„Faguri” umpluți

„Faguri” umpluți

„Fagurii” umpluți reprezintă o rețetă de vafe cu specific belgian, au o textură pufoasă, iar opțiunile pentru umplură sunt foarte multe, în funcție de preferințe. „Fagurii” umpluți sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere minunată de desert pentru orice ocazie, când sunteți în pană de idei. Pentru umplutură aveți mai multe variante: puteți folosi gem, miere, ciocolată tartinabilă sau ...

Read More »

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Ruladă de biscuiți și nucă de cocos

Rulada de biscuiți și nucă de cocos reprezintă o rețetă de desert minunat, potrivit oricărei ocazii. Rulada de biscuiți și nucă de cocos este gata în două ore și 20 de minute, deoarece nu presupune coacere, dar trebuie să stea la rece. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa șase porții. Ingrediente pentru ruladă de biscuiți și nucă ...

Read More »

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmale cu orez în foi de varză murată

Sarmalele cu orez în foi de varză murată reprezintă o mâncare cu specific românesc, foarte apreciată în special în perioada postului. Sarmalele cu orez în foi de varză murată sunt delicioase, ideale pentru o masă sățioasă. Ingrediente pentru sarmale cu orez în foi de varză murată: 1 varză murată de dimensiuni mari, potrivit de sărată şi spălată bine 1 cană ...

Read More »

Baclava

Baclava

Baclavaua este un desert tradiţional turcesc, pe care multă lume îl îndrăgeşte. Preparat bazat pe nucă şi sirop dulce, este uşor de gătit de către orice gospodină. Gata în: 1h 30 min Ingrediente – 500 g foi de plăcintă – 500 g miez de nucă – 400 g zahăr – 150 g margarină – 200 g miere – 2 pahare ...

Read More »

Salam de biscuiţi

Salam de biscuiţi

Ce poate fi mai bun decât un salam de biscuiţi? Aromat, dulce şi uşor de preparat, salamul de biscuiţi este un desert foarte căutat oricând, inclusiv în perioadele de post. Timp de pregătire: 1h Ingrediente – 1 kg de biscuiţi (de care preferaţi) – 600 g rahat – 100 g margarină – 50 g ciocolată vegană – 200 ml apă ...

Read More »

Piure de cartofi în stil mediteranean

Piure de cartofi în stil mediteranean

Piureul de cartofi în stil mediteranean reprezintă o rețetă de mâncare cu puține calorii, dar bogată în fibre. Piureul de cartofi în stil mediteranean se poate adapta în funcție de preferințe și îl puteți consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Această versiune este cu ulei de măsline și ...

Read More »