Retete de post

Trufe cu cacao

Trufe cu cacao

Trufele cu cacao reprezinta o reteta pentru un desert inedit, ideal pentru ocazii speciale, dar acestea sunt totodata o alegere potrivita si pentru zilele de post. Trufele cu cacao reprezinta un desert delicios, care poate fi preparat repede si usor. Ingrediente pentru trufe cu cacao: o cana de migdale hidratate ½ cana fulgi de cocos o banana coapta, pasata cu ...

Read More »

Paste cu legume

Paste cu legume

Pastele cu legume reprezintă o rețetă ușoară și rapidă, inspirată din bucătăria asiatică. Pastele cu legume sunt o alegere inspirată atunci când aveți poftă de o mâncare condimentată, care este ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru, până la șase porții. Ingrediente pentru paste cu legume: 230 g paste Soba sau Udon o ceapă mare ...

Read More »

Sarmale cu orez și ciuperci

Sarmale cu orez și ciuperci

Sarmalele cu orez și ciuperci reprezintă o rețetă de post extrem de savuroasă și bogată în arome. Sarmalele cu orez și ciuperci sunt foarte gustoase, sățioase și reprezintă o alternavă de sezon la cele cu carne. Ingrediente pentru sarmalele cu orez și ciuperci: 200 g orez 400 g ciuperci crude 3 verze murate 3 morcovi 4 cepe potrivit de mari ...

Read More »

Mâncare de legume asortate

Mâncare de legume asortate

Mâncarea de legume asortate este o rețetă culinară sănătoasă, ușor de preparat, destinată prânzului sau cinei. Mâncarea de legume asortate va fi gata în circa 40 de minute. Puteți consuma această mâncare ca atare sau drept garnitură la fripturi. Ingrediente pentru mâncare de legume asortate: 400 g fasole verde 400 g conopidă 400 g broccoli 300 g ardei gras 200 ...

Read More »

Supă-cremă de roșii

Supă-cremă de roșii

Supa-cremă de roșii reprezintă o rețetă ușoară și rapidă, întrucât este gata în doar 15 minute. Supa-cremă de roșii este foarte gustoasă, iar gustul este îmbogățit și de aroma verdețurilor. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții. Ingrediente pentru supă-cremă de roșii: 2 căni de roșii decojite întregi (conservate) 2 căței de usturoi zdrobiți o ceapă mică, ...

Read More »

Zacusca traditionala de vinete

Zacusca traditionala de vinete

Zacusca traditionala de vinete preparata acasa este nelipsita din camarile gospodinelor desavarsite, datorita gustului sau delicios, dar si a faptului ca rezista mult timp conservata. Zacusca traditionala de vinete se consuma rece, sub forma de aperitiv sau gustare: pe paine simpla sau prajita, chifle, biscuiti de masa sau legume ori impreuna cu castraveti murati. Ingrediente pentru zacusca traditionala de vinete: ...

Read More »

Hummus din fasole neagră

Hummus din fasole neagră

Hummus-ul din fasole neagră este o rețetă de aperitiv foarte gustos, sănătos și sățios, care se prepară ușor. Hummus-ul din fasole neagră se poate consuma cu legume crude sau preparate în mod crocant, cu măsline, chipsuri Tortilla, poate fi folosit în sandvișuri în loc de muștar sau maioneză, se poate întinde pe pe felii de pâine, pe pită sau pizza, ...

Read More »

Prăjitură cu alune de pădure și cocos

Prăjitură cu alune de pădure și cocos

Prăjitura cu alune de pădure și cocos este un desert savuros, care se prepară ușor și nu presupune coacere, ci depozitarea la frigider pentru o oră. Prăjitura cu alune de pădure și cocos mai conține curmale, scorțișoară și cacao. Este o rețetă de post, însă o puteți prepara cu orice ocazie. Ingrediente pentru prăjitură cu alune de pădure și cocos: ...

Read More »

Salată în stil libanez

Salată în stil libanez

Salata în stil libanez este sănătoasă, aromată și se poate consuma atât ca atare, cât și drept garnitură la fripturi. Salata în stil libanez este gata în circa 15 minute și se prepară ușor, din ingrediente care se găsesc la supermarketuri. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru un bol mare. Ingrediente pentru salată în stil libanez: ½ cană ...

Read More »

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorbă de fasole neagră și dovleac

Ciorba de fasole neagră și dovleac este o rețetă de ciorbă de post, sănătoasă și sățioasă, bogată în nutrienți. Ciorba de fasole neagră și dovleac reprezintă o alegere foarte gustoasă, aromată și putin picantă. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Ingrediente pentru ciorbă de fasole neagră și dovleac: Pentru ciorbă: 500 g de fasole neagră, clătită ...

Read More »
Loading..