Mâncare de conopidă și mazăre

Share

Mâncarea de conopidă și mazăre este o rețetă sănătoasă și ușor de preparat, ideală pentru masa de prânz sau cină.

Mâncare de conopidă și mazăre

Mâncarea de conopidă și mazăre este sățioasă și bogată în nutrienți. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru mâncare de conopidă și mazăre:

  • o căpățână de conopidă potrivit de mare
  • o cană de mazăre decongelată
  • puțină ceapă mică, tăiată solzișori
  • 2 linguri de chimion (sau coriandru)
  • 2 linguri sirop de arțar
  • o lingură de ghimbir proaspăt ras
  • ½ cană semințe de pin
  • puțin ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • opțional: o linguriță fulgi de ardei, zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru mâncare de conopidă și mazăre:

  • Tăiați conopida în mai multe bucăți, apoi le introduceți într-un robot de bucătărie și le mărunțiți până ajung de mărimea boabelor de orez.
  • Puneți într-o cratiță ceapa și o căliți în puțin ulei. Adăugați mazărea și amestecați bine, după care adăugați și conopida plus o jumătate de ceșcuță de apă caldă și lăsați să clocotească pentru circa zece minute.
  • Adăugați semințele de pin și, opțional, puteți adăuga și fulgi de ardei, apoi amestecați din nou și opriți focul.
  •  Într-un bol, amestecați chimionul (sau coriandrul), siropul de arțar și ghimbirul ras și turnați peste conopida cu mazăre. Opțional, puteți adăuga și zeamă de lămâie.
  • Presărați sare și piper după gust…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente