Retete de post

Cornulețe cu gem si nuci

Cornulețe cu gem si nuci

Cornulețele cu gem si nuci reprezintă o rețetă de fursecuri delicioase, fragede și care sunt ușor de făcut. Cornulețele cu gem si nuci se pot prepara în mai multe variante; aceasta este una de post, aromată cu gemul pe care îl preferați, nuci măcinate și coajă rasă de lămâie. Acestea sunt gata în circa două ore și jumătate. Ingrediente pentru ...

Read More »

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Fursecurile cu gem reprezintă o rețetă pe care o puteți prepara atât pentru ocaziile festive, cât și pentru zilele obișnuite, în care doriți să savurați fursecuri de casă delicioase. Fursecurile cu gem sunt delicioase și ușor de făcut. Vă prezentăm cum puteți prepara 24 de fursecuri pe care le puteți îndulci cu gemul preferat. Ingrediente pentru fursecuri cu gem: 200 ...

Read More »

Paste cu pesmet și mirodenii

Paste cu pesmet și mirodenii

Pastele cu pesmet și mirodenii reprezintă o rețetă culinară simplă, dar în același timp foarte gustoasă. Pastele cu pesmet și mirodenii sunt ușor de preparat și se pot servi alături de o salată, în funcție de preferință. Ingrediente pentru paste cu pesmet și mirodenii: 1 cană de paste (de exemplu, Penne) 1 cană de pesmet 3 roșii 3 lingurițe de ...

Read More »

Hummus cu lime și coriandru

Hummus cu lime și coriandru

Hummusul cu lime și coriandru este o rețetă simplă, pe bază de năut, care se prepară în 5 minute. Hummusul cu lime și coriandru este gustos  și se poate consuma întins pe pâine, pită, biscuiți sau legume, ori împreună cu diferite aperitive. Ingrediente pentru hummus cu lime și coriandru: 1 ½ cană de năut din conservă (clătit și scurs) 2 ...

Read More »

Halva făcută în casă

Halva făcută în casă

Halvaua făcută în casă este o rețetă ușor de preparat, pe care o puteți consuma drept gustare sănătoasă, care oferă și energie și sațietate. Halvaua făcută în casă reprezintă o sursă foarte bună de calciu, fier, magneziu, fibre, zinc, acid folic, vitaminele B1, B2 și E, datorită semințelor de susan crude, dar și a celorlalte ingrediente neprăjite. Există mai multe variante ...

Read More »

Chiftele de linte și măsline

Chiftele de linte și măsline

Chiftelele de linte și măsline sunt sățioase, ușor de preparat, au un gust delicios și le puteți consuma ca atare sau cu o salată ori sos. Chiftelele de linte și măsline sunt gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara circa 15 bucăți. Ingrediente pentru chiftele de linte și măsline: o cană de linte roșie o ceapă ...

Read More »

Chec „Zebră”

Chec „Zebră”

Checul „Zebră” este o rețetă pe care o putem regăsi în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Checul „Zebră” este delicios și poartă acest nume datorită aspectului rezultat din felul în care se pune un amestec realizat din cacao în aluat. Ingrediente pentru chec „Zebră”: 1 + ½ cană de făină o cană de lapte de soia ...

Read More »

Ciorbă de fasole boabe

Ciorbă de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe este o rețetă hrănitoare, apreciată datorită gustului foarte bun, dar și a faptului că necesită ingrediente aflate la îndemâna oricui. Ciorba de fasole boabe se regăsește în  mai multe variante. Aceasta este o versiune de post, dar care poate fi preparată oricând. Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe: 500 g fasole boabe (uscată) 50 ml ulei ...

Read More »