Retete de post

Chiftele de linte și măsline

Chiftele de linte și măsline

Chiftelele de linte și măsline sunt sățioase, ușor de preparat, au un gust delicios și le puteți consuma ca atare sau cu o salată ori sos. Chiftelele de linte și măsline sunt gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara circa 15 bucăți. Ingrediente pentru chiftele de linte și măsline: o cană de linte roșie o ceapă ...

Read More »

Chec „Zebră”

Chec „Zebră”

Checul „Zebră” este o rețetă pe care o putem regăsi în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Checul „Zebră” este delicios și poartă acest nume datorită aspectului rezultat din felul în care se pune un amestec realizat din cacao în aluat. Ingrediente pentru chec „Zebră”: 1 + ½ cană de făină o cană de lapte de soia ...

Read More »

Ciorbă de fasole boabe

Ciorbă de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe este o rețetă hrănitoare, apreciată datorită gustului foarte bun, dar și a faptului că necesită ingrediente aflate la îndemâna oricui. Ciorba de fasole boabe se regăsește în  mai multe variante. Aceasta este o versiune de post, dar care poate fi preparată oricând. Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe: 500 g fasole boabe (uscată) 50 ml ulei ...

Read More »

Quinoa cu ciuperci și usturoi

Quinoa cu ciuperci și usturoi

Quinoa cu ciuperci și usturoi este o rețetă culinară sățioasă, aromată, sănătoasă și ușor de preparat. Quinoa cu ciuperci și usturoi este gata în circa 30 – 35 de minute. Acest fel de mâncare se poate consuma atât simplu, cât și sub formă de garnitură la fripturi. Ingrediente pentru quinoa cu ciuperci și usturoi: 1 cană de quinoa 450 g ciuperci ...

Read More »

Trigoane cu gem

Trigoane cu gem

Trigoanele cu gem reprezintă un deliciu pentru cei care adoră preparatele de casă. Aceasta este o versiune de post. Trigoanele cu gem sunt gata în circa 80 de minute. Ca umplutură, puteți folosi gemul preferat, nuci sau migdale ori alune de pădure măcinate, esență de rom și coaja rasă de la o lămâie. Ingrediente pentru trigoane cu gem: Pentru aluat: ...

Read More »

Clătite de post

Clătite de post

În timpul postului, se cam restrânge gama de deserturi pe care le puteţi savura, dar nu vă panicaţi! Există soluţii şi încă ce soluţii! Vă propun să încercaţi una dintre cele mai uşoare reţete pe care o puteţi face şi uşor şi repede: clătitele de post. Timp de preparare: 40 min Ingrediente: – 2 căni de făină – 2 căni ...

Read More »

Cartofi țărănești cu boia dulce

Cartofi țărănești cu boia dulce

Cartofii țărănești cu boia dulce reprezintă o mâncare simplă, dar foarte gustoasă, cu specific românesc. Cartofii țărănești cu boia dulce se pot consuma atât simpli, cât și drept garnitură la afumătură. Indiferent dacă optați pentru varianta de post sau pentru cea de dulce, puteți servi această mâncare alături de o salată sau murături. Ingrediente pentru cartofi țărănești cu boia dulce: ...

Read More »

Supă de roșii

Supă de roșii

Supa de roșii este o rețetă de supă hrănitoare și ușor de preparat, destinată prânzului sau cinei. Supa de roșii este foarte gustoasă și există în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții. Opțional, puteți adăuga în supa de roșii fidea, tăiței de post sau 40 g orez fiert; ...

Read More »

Smoothie cu lapte de migdale și scorțișoară

Smoothie cu lapte de migdale și scorțișoară

Smoothie-ul cu lapte de migdale și scorțișoară este o rețetă de băutură aromată, fără alcool, pe care o puteți savura oricând. Smoothie-ul cu lapte de migdale și scorțișoară se prepară rapid și ușor. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru o cană sau un pahar. Ingrediente pentru smoothie cu lapte de migdale și scorțișoară: 1 cană de lapte de ...

Read More »