Retete dulciuri

Biscuiţi de casă

Biscuiţi de casă

Chiar dacă putem cumpăra biscuiţi de la orice colţ de stradă, gustul acelora nu se compară cu gustul pe care îl au biscuiţii preparaţi în casă. De multe ori se spune că dulciurile de casă sunt mult mai bune decât cele cumpărate. Ei bine, mare dreptate au! Gata în: 1h Ingrediente – 1 kg de făină – 4 căni de ...

Read More »

Chec „Zebră”

Chec „Zebră”

Checul „Zebră” este o rețetă pe care o putem regăsi în mai multe variante, iar aceasta este una de post. Checul „Zebră” este delicios și poartă acest nume datorită aspectului rezultat din felul în care se pune un amestec realizat din cacao în aluat. Ingrediente pentru chec „Zebră”: 1 + ½ cană de făină o cană de lapte de soia ...

Read More »

Sufleu de vanilie

Sufleu de vanilie

Sufleul de vanilie reprezintă o rețetă clasică, plină de savoare, potrivită momentelor în care doriți să consumați un desert fin. Sufleul de vanilie este o rețetă pentru un desert aromat, care se prepară fără dificultate. Ingrediente pentru sufleu de vanilie: 6 ouă un litru de lapte 20 g făină 200 g de miere 2 pliculețe de zahar vanilat un praf ...

Read More »

Negresă

Negresă

Negresa este o prăjitură simplă, ieftină şi delicioasă, pentru un desert savuros. Timp de pregătire: 60 de minute Ingrediente: – 5 ouă – 250 g unt – 350 g zahăr – 50 g cacao – 150 g făină – 5 linguri de lapte – portocală confiată şi esenţă de vanilie – 1 linguriţă bicarbonat de sodiu (nestins) – 50 g  ...

Read More »

Placinta cu afine

Placinta cu afine

Placintele cu afine reprezinta o reteta de desert delicioasa, ce merita incercata datorita aromei oferite de crema placintei, dar si de pata de culoare ce face placinta irezistibila.

Read More »

Negresă cu gem

Negresă cu gem

Negresa cu gem este o rețetă de prăjitură delicioasă, ideală pentru persoanele care adoră aroma intensă de ciocolată și rom, în compoziția căreia intră și gemul preferat. Negresa cu gem este gata în circa 60 de minute și este simplu de preparat. Puteți folosi gem de orice aromă doriți. Ingrediente pentru negresă cu gem: 450 g făină 250 ml lapte ...

Read More »

Madlene cu lămâie

Madlene cu lămâie

Madlenele cu lămâie sunt niște prăjiturele delicioase cu aspect de scoici și textură asemănătoare cu cea a pandișpanului. Madlenele cu lămâie reprezintă un deliciu cu specific franțuzesc și sunt ușor de preparat. Există diverse tipuri de madlene (cunoscute și ca Madeleine, în original), dar această versiune are în compoziție coaja rasă și zeama de la o lămâie. Vă prezentăm cum ...

Read More »

Pere coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta

Pere coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta

Perele coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta reprezintă o rețetă extrem de simplă și gustoasă pentru micul dejun sau gustarea dintre mese. Perele coapte cu scorțișoară și brânză Ricotta conțin fibre și proteine ce vă potolesc foamea și pofta pentru ceva dulce, sunt zemoase și pline de savoare. Vă prezentăm cum puteți prepara o porție. Ingrediente pentru pere coapte cu ...

Read More »
Loading..