Retete dulciuri

Crema stratificata cu frisca si banane

Crema stratificata cu frisca si banane

Crema stratificata cu frisca si banane reprezinta combinatia perfecta dintre banane, caramel, frisca si o crusta crocanta din biscuiti sfaramati. Crema stratificata cu frisca si banane este o reteta incantatoare pentru desert. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate echivalenta cu sase portii mici sau una foarte mare. Ingrediente pentru crema stratificata cu frisca si banane: Frisca proaspata (3/4 cana ...

Read More »

Cozonac „trandafir” cu stafide

Cozonac „trandafir” cu stafide

Cozonacul „trandafir” cu stafide reprezintă o alternativă la cozonacul clasic, datorită aspectului deosebit. Cozonacul „trandafir” cu stafide este foarte gustos și aromat; este ideal pentru ocaziile festive sau sărbători, mai ales dacă doriți să vă impresionați invitații. Ingrediente pentru cozonac „trandafir” cu stafide: 600 g făină 100 g unt ținut la temperatura camerei 200 ml lapte 2 ouă un plic ...

Read More »

Prajitura Ecler fără coacere

Prajitura Ecler fără coacere

Prajitura Ecler fără coacere reprezintă un desert cremos, în straturi, ușor de preparat pentru orice ocazie. Prajitura Ecler fără coacere este foarte gustoasă și are un aspect festiv. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru o tavă cu dimensiunile de 23×33 cm. Ingrediente pentru prajitura Ecler fără coacere: Pentru umplutură: 100 ml de budincă instant de vanilie, preparată conform ...

Read More »

Pasca cu multa branza dulce si stafide

Pasca cu multa branza dulce si stafide

Pasca cu multa branza dulce si stafide este o reteta romaneasca pentru unul dintre cele mai bune preparate specifice Pastelui. Pasca cu multa branza dulce si stafide este usor de pregatit, iar aroma sa este una absolut delicioasa. Ingrediente pentru pasca cu multa branza dulce si stafide: Pentru aluat: 2 oua proaspete 500 g faina 30 g drojdie 150 g unt 250 ...

Read More »

Tort cu ciocolată și bezea

Tort cu ciocolată și bezea

Tortul cu ciocolată și bezea este combinația perfectă dintre blatul pufos cu ciocolată, un strat de marmeladă, glazura de bezea și un topping crocant. Tortul cu ciocolată și bezea este gata în circa o oră și jumătate. Vă prezentăm o versiune cu alune de pădure și marmeladă de prune, dar puteți adapta rețeta în funcție de preferințe, deoarece sunt posibile ...

Read More »

Pasca frageda cu smantana

Pasca frageda cu smantana

Pasca frageda cu smantana este un preparat traditional romanesc foarte gustos, care nu trebuie sa lipseasca din meniul pentru Sfintele Pasti.   Pasca frageda cu smantana se pregateste rapid si are un gust minunat, care va bucura intreaga familie la masa de sarbatori. Ingrediente pentru pasca frageda cu smantana: Pentru aluat: ½ pahar cu smantana 1 pahar de unt 3 ½ ...

Read More »

Pasca cu ciocolata neagra

Pasca cu ciocolata neagra

Pasca cu ciocolata neagra este o reteta delicioasa, frageda si foarte usor de pregatit pentru sarbatorile pascale. Pasca cu ciocolata neagra imbina stilul traditional cu cel modern, deoarece pe langa aspectul de pasca, are o savoare inedita datorita ciocolatei cu gust dulce-amarui. Ingrediente pentru pasca cu ciocolata neagra: Pentru aluat: un ou proaspat 300 g faina 150 g unt 100 ...

Read More »

Cozonac traditional cu nuca si cacao

Cozonac traditional cu nuca si cacao

Cozonac traditional cu nuca si cacao este o reteta foarte indragita, care se prepara in special cu ocazia sarbatorilor. Cozonacul traditional cu nuca si cacao este delicios datorita combinatiei de aluat fraged cu esente aromate, nuca maruntita si cacao pudra. Ingrediente pentru cozonac traditional cu nuca si cacao: 8 oua proaspete 1 kg faina 500 ml lapte dulce 30 g drojdie 250 g unt 300 ...

Read More »