Bilutele din fulgi de porumb invelite ciocolata reprezinta o reteta ideala pentru orice desert, pentru petreceri sau sarbatori.
Bilute din fulgi de porumb invelite ciocolata reprezinta o reteta de desert usor de preparat, fiind atat pe placul celor mari, cat si al celor mici.
Ingrediente pentru bilute din fulgi de porumb invelite ciocolata:
- 300 g fulgi de porumb
- 100 g zahar
- 4 linguri miere
- 120 g unt
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata alba
- coaja rasa de la o portocala
- 200 g stafide
- esenta de rom
Mod de preparare pentru bilute din fulgi de porumb invelite ciocolata:
- Bilutele din fulgi de porumb invelite ciocolata reprezinta o reteta de desert ideala oricand. Se vor imparti ingredientele pentru ciocolata alba si pentru ciocolata neagra.
- Se vor pune stafidele in rom.
- Se vor topi untul, ciocolata, zaharul si mierea, pana cand se va obtine un sirop gros.
- Pentru bomboanele in ciocolata alba se vor pune stafidele in rom, iar pentru cele din ciocolata neagra cu portocale se va pune coaja de la portocala in suc…
- Se va turna compozitia peste fulgii de porumb si se va amesteca totul bine si se modeleaza sub forma de bilute. Se vor lasa la cuptor pret de trei ore.
Pofta buna!