Home / RETETE / Retete dulciuri / Patiserie / Brioșe cu vanilie și caise

Brioșe cu vanilie și caise

Brioșele cu vanilie și caise au un gust savuros și pot fi preparate cu orice ocazie, mai ales că sunt și ușor de făcut.

Brioșe cu vanilie și caise

Brioșele cu vanilie și caise sunt gata în circa 45 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 12 bucăți.

Ingrediente pentru brioșe cu vanilie și caise:

  • 2 căni de făină
  • 2 ouă
  • 150 g unt (ținut la temperatura camerei)
  • 150 ml iaurt fără arome
  • 5 linguri de lapte
  • 6 caise proaspete
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 cană de zahăr granulat

Mod de preparare pentru brioșe cu vanilie și caise:

  • Tăiați pe jumătate fiecare caisă.
  • Încingeți cuptorul la 190º C.
  • Puneți într-un bol untul moale și zahărul, apoi le bateți până obțineți o compoziție fină și pufoasă, după care adăugați ouăle, iaurtul fără arome, cele cinci linguri de lapte, esența de vanilie și amestecați din nou, să se omogenizeze.
  • Adăugați făina și bicarbonatul, după care amestecați din nou bine.
  • Așezați hârtiuțe pentru brioșe în 12 forme specifice pentru copt, apoi puneți aluatul în ele.
  • Așezați câte o jumătate de caisă deasupra aluatului din fiecare brioșă.
  • Introduceți la cuptor pentru 24 – 30 de minute.
  • După ce brioșele s-au pătruns și s-au rumenit, le scoateți din cuptor și le lăsați la temperatura camerei, să se răcească în totalitate…

Poftă bună!