Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajitura cu fructe / Briose insiropate cu mac si lamaie

Briose insiropate cu mac si lamaie

Briosele insiropate cu mac si lamaie reprezinta o reteta aromata, pe care o puteti prepara atat pentru ocazii, cat si in momentele cand aveti pofta de ceva gustos.
Briose insiropate cu mac si lamaie

Briosele insiropate cu mac si lamaie se prepara fara dificultate si sunt gata in aproximativ 30 de minute. Iata cum puteti pregati 12 briose:

Ingrediente pentru briose insiropate cu mac si lamaie:

  • 2 oua
  • 2 cesti de faina
  • ¾ ceasca zahar
  • ¼ ceasca seminte de mac
  • 1 ceasca iaurt cu aroma de lamaie
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 1/3 ceasca suc natural de lamaie
  • 2 linguri de praf de copt
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu
  • ¼ ceasca de ulei
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • putina margarina sau unt
  • crema de branza sau frisca (optional)

Mod de preparare pentru briose insiropate cu mac si lamaie:

  • Incingeti cuptorul la 200˚C.
  • Ungeti cu margarina sau unt formele pentru briose, amestecati faina, ¾ ceasca de zahar, semintele se mac, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare.
  • Intr-un bol diferit puneti ouale, iaurtul, uleiul si coaja de lamaie maruntita, dupa care le amestecati si turnati peste amestecul cu faina si amestecati putin.
  • Puneti cu lingura aluatul in mod egal in formele pentru briose, apoi lasati la copt timp de 20 de minute, la temperatura de 200˚C.
  • Testati cu ajutorul unei scobitori daca s-au copt briosele. Dupa ce le scoateti, combinati sucul natural de lamaie cu cele trei linguri de zahar si insiropati briosele cu o lingura. Dupa zece minute, scoateti briosele din formele de copt.
  • Puteti orna briosele cu crema de branza sau frisca…

Pofta buna!

Loading..