Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulciuri de post / Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budinca din cacao cu lapte de migdale este o rețetă de desert savuros, pe care îl puteți prepara cu orice ocazie.

Budincă din cacao cu lapte de migdale

Budinca din cacao cu lapte de migdale este gata în circa 15 minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șapte porții.

Ingrediente pentru budincă din cacao cu lapte de migdale:

  • ⅓ cană de zahăr
  • ⅓ cană pudră de cacao
  • ¼ cană de amidon de porumb
  • ¼ linguriță de sare
  • 3 căni de lapte vegetal de migdale
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 linguri de margarină vegetală sau ulei
  • opțional: câteva migdale pentru decor, frișcă vegetală (de exemplu, din soia) și ciocolată menaj (de post) rasă

Notă: aceasta este versiunea de post; pentru cea de dulce, puteți folosi ingrediente care conțin lapte de origine animală.

Mod de preparare pentru budincă din cacao cu lapte de migdale:

  • Într-o tigaie medie, amestecați zahărul, amidonul de porumb, pudra de cacao și sarea, apoi turnați încet laptele de migdale și amestecați din nou, dar cu mișcări rapide, apoi lăsați să fiarbă la foc potrivit, agitând tigaia în mod constant, până ce dă în clocot; reduceți flacăra și lăsați să fiarbă mocnit, agitând tigaia ocazional, până ce budinca începe să se închege.
  • După ce s-a închegat, opriți focul, adăugați extractul de vanilie și margarina (sau uleiul) și amestecați bine.
  • Turnați budinca în șapte boluri sau pahare pentru desert, pe care le acoperiți cu o folie din plastic, pentru a nu se forma crustă și lăsați la frigider să se întărească.
  • Puteți consuma ca atare sau cu migdale, frișcă vegetală și ciocolată menaj (de post) rasă…

Poftă bună!