Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajitura cu fructe / Chec cu afine si glazura de lamaie

Chec cu afine si glazura de lamaie

Checul cu afine si glazura de lamaie este un desert delicios cu aroma dulce-acrisoara, potrivit atat pentru ocazii, datorita aspectului sau festiv, cat si pentru zilele obisnuite, in care doriti sa savurati ceva deosebit.

Chec cu afine si glazura de lamaie

Checul cu afine si glazura de lamaie se prepara simplu, si il puteti servi alaturi de cafea, gem sau dulceata. Aceasta versiune este alegerea perfecta daca doriti un chec mai diferit fata de cel clasic.

Ingrediente pentru chec cu afine si glazura de lamaie:

  • 145 g afine (proaspete sau congelate)
  • 2 oua
  • 220 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 115 g margarina sau unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de vanilie

• Pentru topping, folositi 2 lingurite de zahar pudra si 1 lingurita praf de scortisoara.

• Pentru glazura sunt necesare 110 g zahar pudra si 2-3 linguri zeama proaspata de lamaie.

• Pentru sirop aveti nevoie de 75 ml zeama proaspata de lamaie si 40 g zahar pudra.

Mod de preparare pentru chec cu afine si glazura de lamaie:

  • Pentru chec: puneti intr-un recipient margarina sau untul impreuna cu zaharul si amestecati bine, dupa care adaugati ouale, laptele, vanilia, praful de copt si faina, pana se omogenizeaza. La urma adaugati afinele si invartiti usor compozitia.
  • Preparati topping-ul: amestecati cele doua lingurite de zahar cu scortisoara. Puneti hartie pentru copt in tava de chec si presarati topping-ul, apoi lasati checul la cuptor la 175˚C pentru 40-55 minute.
  • Preparati glazura: formati o pasta omogena din amestecul zaharului cu sucul de lamaie.
  • Preparati siropul: puneti sucul de lamaie intr-un recipient pe aragaz si adaugati zaharul, apoi lasati trei minute la fiert.
  • Cand este gata checul, ungeti-l cu sirop si turnati glazura, dupa care lasati 15 minute la intarit…

Pofta buna!