Chifle dulci englezesti

Share

Chifle dulci englezesti reprezinta o reteta pregatita in mod traditional in Marea Britanie in preajma sarbatorilor pascale.

Chifle dulci englezesti 

Chiflele dulci englezesti sunt usor de preparat. Va prezentam cum puteti pregati 8 bucati pe care le puteti servi ca desert sau mic-dejun aromat.

Ingrediente pentru chifle dulci englezesti:

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 50 g cuburi de unt
  • 200 g mix de fructe uscate
  • 2 linguri cu varf pulbere de arome pentru prajituri
  • 50 g zahar extrafin
  • ½ lingurita de sare

Pentru model si glazura:

  • 3 lingurite de faina
  • miere sau sirop auriu

Mod de preparare pentru chifle dulci englezesti:

Puneti faina intr-un bol si presarati sarea, pulberea cu arome si zaharul, apoi amestecati-le. Adaugati untul si frecati-l ca sa se dizolve, puneti fructele uscate si imprastiati drojdia. Separat, incalziti laptele, bateti ouale, dupa care le turnati peste ingredientele uscate. Amestecati si lasati 5 minute deoparte, pe o suprafata neteda presarata cu faina, apoi taiati aluatul in 8 bucati egale carora le dati forme de chifle. Asezati chiflele pe hartie de copt si acoperiti usor cu o folie de plastic pentru bucatarie si le lasati 45 – 90 de minute intr-un loc cald pana dospesc inca pe jumatate din marimea lor. Dupa aceea, incingeti cuptorul la 220˚C. Amestecati faina cu 2 lingurite de apa si faceti o pasta pe care o puneti intr-un cornet pentru ornat si faceti cate un model sub forma de cruce pe fiecare chifla. Le lasati la cuptor 12 – 15 minute la copt pana cand devin aurii. Le scoateti si taiati excesul de aluat, apoi aplicati cu o pensula glazura de miere sau sirop. Se consuma pe parcursul unei zile. Sunt foarte bune feliate pe jumatate si servite cu unt, dulceata sau crema de ciocolata si ceai.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente