Clătitele cu stafide sunt potrivite pentru a fi consumate la micul dejun sau drept gustare sățioasă și dulce, ori ca desert.
Clătitele cu stafide au un gust delicios și sunt gata în circa 25 – 30 de minute. Se servesc calde.
Ingrediente pentru clătite cu stafide:
- 100 g făină
- 1 ou mare
- 300 ml lapte
- 25 g unt
- 1 linguriță de zahăr pudră
- un praf de sare
- Pentru garnisire: stafide (de exemplu, puteți alege stafide aurii)
Mod de preparare pentru clătite cu stafide:
- Puneți într-un bol făina, zahărul și un praf de sare, apoi amestecați.
- Adăugați oul și jumătate din cantitatea de lapte apoi amestecați ușor, să se încorporeze, apoi adăugați și restul laptelui, până obțineți o consistență potrivită.
- Topiți untul într-o tigaie mică, la temperatură medie. Puneți câte două lingurițe de aluat și rotiți puțin tigaia, ca să se întindă uniform. Prăjiți clătita, apoi o așezați pe o farfurie. Repetați procedeul până se termină aluatul.
- Pentru a menține clătitele calde, le puteți acoperi cu o folie de auminiu.
- După ce ați făcut toate clătitele și le-ați așezat în farfurii, le garnisiți cu stafide…
Poftă bună!