Cremă de ciocolată cu frișcă

Share

Crema de ciocolată cu frișcă reprezintă o rețetă ușoară de desert savuros, care nu necesită coacere.

Cremă de ciocolată cu frișcă

Crema de ciocolată cu frișcă este stratificată, la bază având biscuiți sfărâmați. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu frișcă:

Pentru cremă:

  • 200 g cremă de brânză fină
  • 2/3 cană cremă de ciocolată, de exemplu Nutella
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 200 ml frișcă lichidă

Pentru bază:

  • 12 biscuiți sfărâmați, de exemplu Oreo
  • 3 lingurițe de unt nesărat, topit

Opțional, pentru ornare:

  • Frișcă
  • Ciocolată rasă
  • Alune de pădure prăjite și mărunțite (sau nuci, migdale)

Mod de preparare pentru cremă de ciocolată cu frișcă:

  • Într-un bol mediu, amestecați biscuiții sfărâmați și untul topit. Împărțiți amestecul în porții egale pe care le presați pe fundul cupelor sau al paharelor, pentru a forma stratul de bază.
  • Într-un bol adânc, mixați crema de brânză și pe cea de ciocolată până când rezultă o combinație fină; adăugați esența de vanilie și amestecați din nou. Adăugați frișca lichidă și o integrați complet în restul amestecului folosind o spatulă.
  • Cu o lingură sau o seringa pentru ornat, puneți crema în cupe sau pahare, peste baza din biscuiți sfărâmați.
  • Acoperiți-le cu folii din plastic și lăsați-le la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a le servi.
  • Opțional, le puteți orna cu frișcă, ciocolată rasă și/sau alune de pădure prăjite și mărunțite…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente