Home / RETETE / Retete dulciuri / Retete ciocolata / Cremă de ciocolată cu frișcă

Cremă de ciocolată cu frișcă

Crema de ciocolată cu frișcă reprezintă o rețetă ușoară de desert savuros, care nu necesită coacere.

Cremă de ciocolată cu frișcă

Crema de ciocolată cu frișcă este stratificată, la bază având o crustă din biscuiți sfărâmați. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu frișcă:

Pentru cremă:

  • 200 g cremă de brânză fină
  • 2/3 cană cremă de ciocolată, de exemplu Nutella
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 200 ml frișcă lichidă

Pentru crustă:

  • 12 biscuiți sfărâmați, de exemplu Oreo
  • 3 lingurițe de unt nesărat, topit

Opțional, pentru ornare:

  • Frișcă
  • Ciocolată rasă
  • Alune de pădure prăjite și mărunțite (sau nuci, migdale)

Mod de preparare pentru cremă de ciocolată cu frișcă:

  • Într-un bol mediu, amestecați biscuiții sfărâmați și untul topit. Împărțiți amestecul în porții egale pe care le presați pe fundul cupelor sau al paharelor, pentru a forma stratul de crustă.
  • Într-un bol adânc, mixați crema de brânză și pe cea de ciocolată până când rezultă o combinație fină; adăugați esența de vanilie și amestecați din nou. Adăugați frișca lichidă și o integrați complet în restul amestecului folosind o spatulă.
  • Cu o lingură sau o seringa pentru ornat, puneți crema în cupe sau pahare, peste crusta din biscuiți sfărâmați.
  • Acoperiți-le cu folii din plastic și lăsați-le la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a le servi.
  • Opțional, le puteți orna cu frișcă, ciocolată rasă și/sau alune de pădure prăjite și mărunțite…

Poftă bună!