Home / RETETE / Retete dulciuri / Crema stratificata cu frisca si banane

Crema stratificata cu frisca si banane

Crema stratificata cu frisca si banane reprezinta combinatia perfecta dintre banane, caramel, frisca si o crusta crocanta din biscuiti sfaramati.

Crema stratificata cu frisca si banane

Crema stratificata cu frisca si banane este o reteta incantatoare pentru desert. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate echivalenta cu sase portii mici sau una foarte mare.

Ingrediente pentru crema stratificata cu frisca si banane:

  • Frisca proaspata (3/4 cana de smantana lichida pentru frisca, batuta si amestecata cu 1 lingura de zahar pudra)
  • 2 banane
  • sos de caramel
  • crema de vanilie
  • strat crocant din biscuiti

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 2 oua proaspete
  • ¼ cana amidon de porumb
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 3 cani de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2/3 cana de zahar
  • 2 linguri de esenta de vanilie

Ingrediente pentru stratul crocant din biscuiti:

  • 1 ½ cana de biscuiti dulci, sfaramati marunt
  • 1 lingura de zahar
  • 1/3 cana de unt topit

Mod de preparare pentru crema stratificata cu frisca si banane:

Preparati crema de vanilie:

  • Intr-un bol mediu, bateti bine ouale, apoi dati bolul deoparte.
  • Intr-o tigaie adanca, amestecati amidonul si sarea. Adaugati gradual laptele si amestecati din nou, pana se omogenizeaza fin; lasati amestecul la foc potrivit cam un minut si agitati tigaia in mod constant, pana cand compozitia incepe sa fiarba si sa devina densa.
  • Turnati intr-un bol mai multe linguri din acest amestec fierbinte, adaugati ouale batute, amestecand bine. Puneti acest amestec in tigaia unde se afla combinatia cu lapte. Lasati un minut la foc mic, amestecand constant, dupa aceea luati de pe foc si adaugati untul si vanilia. Dati tigaia deoparte sa se raceasca, apoi o introduceti la frigider acoperita cu o folie.

Preparati stratul crocant:

  • Sfaramati marunt biscuitii dulci, apoi ii amestecati bine cu unt topit si zahar. Turnati aceasta compozitie intr-o tava si o apasati ca sa se uniformizeze.
  • Puneti tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 175ºC, apoi o scoateti deoparte si o lasati sa se racoreasca.

Asezati straturile:

  • Asezati prin presare cate un strat crocant in fiecare bol sau pahar.
  • Adaugati un strat din crema de vanilie, urmat de cateva felii de banane si un strat de frisca.
  • Mai adaugati un strat crocant, apoi putin caramel.
  • Adaugati din nou felii de banane, frisca si mai presarati putin din biscuitii sfaramati.
  • Inainte de a consuma, adaugati cate o felie de banana deasupra.
  • Serviti imediat sau lasati la frigider pentru cel mult trei ore…

Pofta buna!