Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulceata / Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic este o reteta din batrani, a carei savoare aminteste deseori de copilarie, de verile petrecute alaturi de bunici, la tara.
Dulceata de capsuni in stil clasic

Dulceata de capsuni in stil clasic are un gust incantator fie ca o mancam simpla sau asociata cu diverse alte preparate dulci. Iata cum se prepara o cantitate standard. Daca doriti sa transformati in dulceata mai multe kg de capsuni, ajustati cantitatile in functie de reteta de mai jos.

Ingrediente pentru dulceata de capsuni in stil clasic:

  • o farfurie adanca, plina cu capsuni proaspete
  • 1 kg de zahar granulat
  • zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 4 pahare de apa

Mod de preparare pentru dulceata de capsuni in stil clasic:

  • Capsunile trebuie sa fie tari, proaspete, rotunde si sa aiba dimensiuni medii. Le curatati si inlaturati coditele prin rasuciri usoare.
  • Le puneti intr-un bol si le stropiti cu zeama de lamaie, deoarece astfel vor capata o nuanta vie si se vor intari mai mult.
  • Intre timp, preparati siropul: intr-o cratita, puneti zaharul turnati cele patru pahare de apa; le amestecati bine si le lasati la foc mic, pana se topeste zaharul si capata o consistenta densa de sirop.
  • Dupa ce s-a legat bine siropul, se da cratita la o parte si se lasa sa se linisteasca putin, apoi se adauga capsunile si se lasa sa stea asa timp de cinci-zece minute. Apoi, se pun din nou la fiert, la foc moderat, pana se leaga dulceata.
  • Cand este gata, se ia cratita de pe foc si se rastoarna dulceata intr-un castron mare, se acopera cu un servet umed, iar in ziua urmatoare se pune in borcane.
  • Daca vreti sa se faca vid, pentru a pastra borcanele o perioada indelungata, puneti dulceata in borcane cand este inca fierbinte, apoi capsati capacele si puneti un prosop peste ele, pentru a se raci treptat…

Pofta buna!

Loading..