Dulceata de cirese rosii

Share

Dulceata de cirese rosii este foarte indragita de multe persoane, datorita gustului sau special si a texturii fine.

Dulceata de cirese rosii

Dulceata de cirese rosii este un desert foarte bun, care merge savurat atat simplu, cat si impreuna cu diverse prajituri sau tarte.

Ingrediente pentru dulceata de cirese rosii:

  • 1 kg de cirese rosii, proaspete (fara samburi)
  • 1 kg de zahar granulat
  • 3 pahare de apa
  • sucul proaspat de la o lamaie

Mod de preparare pentru dulceata de cirese rosii:

  • Trebuie sa alegeti cirese rosii care sa fie sanatoase, tari, dar nu prea coapte. Le spalati, le scoateti samburii cu un dispozitiv destinat acestui lucru.
  • Puneti la fiert intr-o cratita apa si zaharul, iar cand acesta se topeste complet, inseamna ca siropul este gata si trebuie sa adaugati ciresele scurse in prealabil.
  • Amestecati timp de doua minute, adaugati sucul de lamaie proaspat stoarsa, apoi continuati sa amestecati pentru inca doua minute, pana se leaga bine cu totul, dupa care luati cratita de pe foc si turnati dulceata in borcane.
  • Ca sa se creeze vid, pastrati borcanele cu dulceata intr-un loc racoros, pozitionandu-le cu capacul in jos.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news