Dulceata de lamai

Share

Dulceata de lamai este foarte aromata, fina si gustoasa. Este perfecta in combinatie cu preparatele dulci.

Dulceata de lamai

Dulceata de lamai este foarte apreciata in special in completarea prajiturilor cu aluat foarte dulce, deoarece le ofera un gust acrisor fresh. Este foarte buna si drept umplutura pentru clatite sau ca topping pentru tarte dulci.

Ingrediente pentru dulceata de lamai:

  • 1 kg lamai proaspete
  • 1 kg zahar granulat
  • un baton de vanilie

Mod de preparare pentru dulceata de lamai:

  • Trebuie sa spalati bine lamaile, apoi sa taiati fiecare lamaie pe jumatate.
  • Stoarceti putin zeama, dupa care taiati fiecare jumatate in rondele fine, cat mai subtiri.
  • Asezati rondelele subtiri intr-un bol mare cu apa, avand grija ca apa sa le acopere si lasati bolul deoparte pentru 48 de ore. In timpul celor 48 de ore, trebuie sa schimbati apa o data la 5 sau 6 ore, ca lamaile sa se inmoaie si sa nu capete gust amarui.
  • Dupa cele 48 de ore, scurgeti bine rondelele subtiri de lamai si le asezati intr-o cratita.
  • Asezati cratita pe foc, iar din momentul in care incep sa fiarba lamaile, o lasati inca 45 de minute; dupa ce s-a fiert coaja lamailor, turnati zaharul granulat in ploaie, amestecand usor in cratita.
  • Maruntiti batonul de vanilie si il adaugati in cratita.
  • Lasati cratita timp de 35 de minute la foc mai mic, pana cand lamaile devin translucide si rezulta un sirop dens, bine legat.
  • Luati cratita de pe foc si turnati dulceata calda in borcane. Fixati capacele si depozitati imediat borcanele cu capacele in jos, ca sa se creeze vid.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente