Dulceata din caise coapte

Share

Dulceata din caise coapte este una dintre cele mai delicioase retete care se prepara in stil traditional, fara dificultate.

Dulceata din caise coapte

Dulceata din caise coapte se poate consuma ca atare la micul dejun sau o puteti adauga in torturi, prajituri, tarte sau alte deserturi savuroase.

Ingrediente pentru dulceata din caise coapte:

  • 1 kg zahar granulat
  • 40 – 60 de caise coapte (le alegeti in functie de marime)
  • 3 pahare cu apa
  • apa de var

Mod de preparare pentru dulceata din caise coapte:

  • Alegeti caise bine coapte, dar care sunt inca tari si sanatoase, pe care le curatati de coaja.
  • Puneti caisele intr-un vas cu apa de var si le lasati acolo pentru 3 – 4 ore.
  • Dupa aceea, le spalati foarte bine cu apa rece, le scoateti samburii si le asezati pe un servet de bucatarie curat, ca sa se usuce.
  • Spargeti samburii, ii curatati de pielita, apoi ii fierbeti in apa clocotita si ii zvantati pe un servet.
  • Dizolvati zaharul in apa, intr-o cratita si lasati sa fiarba, ca sa obtineti un sirop.
  • Dupa ce s-a legat bine siropul, luati de pe foc siropul de zahar si adaugati caisele impreuna cu samburii si lasati sa stea asa 15 minute, ca sa isi lase zeama.
  • Dupa aceea, puneti oala pe aragaz la foc iute, pana cand se leaga.Cand dulceata este gata, opriti focul si ii inlaturati spuma, apoi o lasati sa se raceasca.
  • In ziua urmatoare, turnati dulceata in borcane.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news