Dulceata fina de cirese albe

Share

Dulceata fina de cirese albe se numara printre bunatatile verii, care imbogatesc camara gospodinelor si ii bucura pe cei care adora ciresele.

Dulceata fina de cirese albe

Dulceata fina de cirese albe se prepara din ciresele deschise la culoare: cele care au nuante de alb, roz, galbui sau oranj deschis. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru trei-patru borcane.

Ingrediente pentru dulceata fina de cirese albe:

  • 1 kg de cirese albe fara samburi
  • 1 kg de zahar granulat
  • 1 lamaie proaspata
  • 200 ml apa

Mod de preparare pentru dulceata fina de cirese albe:

  • Alegeti cirese sanatoase pe care le spalati bine si apoi le scoateti samburii folosind un aparat specific.
  • Aveti grija sa le cantariti fara samburi, ca sa respectati intocmai reteta: unui kg de cirese albe, ii corespunde un kg de zahar. Daca vreti ca dulceata sa isi pastreze gustul perfect, sa nu se modifice, atunci se recomanda sa nu preparati mai mult de doua kg la o cratita.
  • Taiati lamaia pe jumatate. Stoarceti bine una dintre jumatati, iar zeama obtinuta o turnati peste ciresele fara samburi; taiati marunt cealalta jumatate si o adaugati peste cirese. In acest mod, isi vor pastra culoarea.
  • Puneti apa intr-o cratita si lasati la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati zaharul si il lasati sa fiarba la foc mediu spre mic timp de zece minute, pana se leaga.
  • Dupa aceea, adaugati ciresele, le amestecati si le lasati sa fiarba cinci minute, apoi opriti focul.
  • Lasati cratita deoparte timp de 24 de ore, descoperita, apoi o fierbeti din nou zece minute, dupa care opriti din nou focul si o mai lasati sa stea descoperita inca 24 de ore.
  • Apoi, iarasi, o mai fierbeti inca zece minute, dupa care o turnati in borcane…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news