Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulciuri de post / Salam de biscuiţi

Salam de biscuiţi

Ce poate fi mai bun decât un salam de biscuiţi? Aromat, dulce şi uşor de preparat, salamul de biscuiţi este un desert foarte căutat oricând, inclusiv în perioadele de post.

Salam de biscuiţi

Timp de pregătire: 1h

Ingrediente

– 1 kg de biscuiţi (de care preferaţi)
– 600 g rahat
– 100 g margarină
– 50 g ciocolată
– 200 ml apă
– 3 linguri de cacao
– 4 linguri de zahăr
– esenţă de rom
– nucă de cocos
– miez de nucă

Mod de preparare

1. Pregătiţi toate ingredientele pe masa de lucru.
2. Rupeţi biscuiţii în bucăţi relativ mici.
3. Rahatul tăiaţi-l sub formă dreptunghiulară.
4. Pe foc puneţi un vas în care adăugaţi apa, rahatul, ciocolata şi lăsaţi să fiarbă 2-3 clocote.
5. Adăugaţi esenţa de rom şi cacaua.
6. După fierbere, adăugaţi în compoziţie margarina şi zahărul şi omogenizaţi bine.
7. Compoziţia se lasă să se răcească pentru câteva minute.
8. Într-un vas mai mare, puneţi biscuiţii şi miezul de nucă măcinat, peste care adăugaţi compoziţia răcită şi amestecaţi până când se incorporează biscuiţii în crema obţinută.
9. Pentru a obţine sulurile de salam de biscuiţi, veţi folosi folia alimentară.
10. Pe masa de lucru întindeţi o bucată de folie alimentară în funcţie de cât de lung sau gros să fie salamul şi peste care presăraţi nuci măcinate şi nucă de cocos.
11. Puneţi o parte din compoziţie pe folia alimentară şi începeţi să rulaţi cât mai strâns.
12. Sulurile de salam de biscuiţi obţinute se dau la rece pentru 3-4 ore.
13. Pentru servire salamul de biscuiţi se feliază şi se pot presăra nuci măcinate şi nucă de cocos, pentru un plus de gust.

Recomadări:

•    În compoziţia salamului de biscuiţi puteţi adăuga stafide sau fructe confiate.
•    Pentru un aspect mai arătos puteţi încerca şi nuca de cocos colorată…

Poftă bună!

Reteta VIDEO

Sursa video: Youtube.com – canal JamilaCuisine

Loading..