Gem de piersici si ghimbir

Share

Gemul de piersici si ghimbir este o reteta care imbina proprietatile exceptionale ale ghimbirului cu gustul savuros al piersicilor.

Gem de piersici si ghimbir

Gemul de piersici si ghimbir este nemaipomenit de bun pe paine la micul dejun sau in deserturi precum prajituri. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru circa 4 cani.

Ingrediente pentru gem de piersici si ghimbir:

  • 6 piersici mari, proaspete, coapte, dar tari
  • 1 cana de zahar granulat (sau mai mult, dupa gust)
  • 2 lingurite de ghimbir maruntit bine
  • 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • ¼ lingurita de sare

Mod de preparare pentru gem de piersici si ghimbir:

  • Puneti apa la fiert intr-o cratita medie, iar atunci cand incepe sa clocoteasca, adaugati piersicile, pe care le tineti acolo un minut, sa se opareasca.
  • Dupa aceea, varsati apa fierbinte si turnati apa rece peste ele. Varsati apoi  si apa rece.
  • Le scoateti deoparte si le curatati de coaja, taiati in cateva bucati si eliminati samburii.
  • Puneti pulpele de piersici intr-un robot de bucatarie sau blender, ca sa le marunteasca putin.
  • Asezati in cratita piersicile, zaharul, ghimbirul, zeama de lamaie si praful de sare, pe care le lasati sa fiarba in suc propriu la foc potrivit timp de aproximativ 30 de minute, timp in care amestecati din cand in cand cu o lingura, pana cand se incheaga.
  • Cand dulceata a capatat o consistenta bine legata, luati cratita de pe foc si o turnati in borcane, dupa care o lasati sa stea intr-un spatiu racoros.
  • O puteti mentine la frigider timp de pana la o luna.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news