Gem din caise cu zeama de lamaie

Share

Gemul din caise cu zeama de lamaie este unul dintre cele mai bune exemple de retete delicioase, preparate in stil traditional.

Gem din caise cu zeama de lamaie

Gemul din caise cu zeama de lamaie este ideal pentru a fi consumat la micul dejun sau oricand ca umplutura pentru o varietate mare de prajituri si clatite.

Ingrediente pentru gem din caise cu zeama de lamaie:

  • 1 kg caise
  • 600 g zahar granulat
  • 300 ml apa
  • zeama proaspat stoarsa de la o lamaie

Mod de preparare pentru gem din caise cu zeama de lamaie:

  • Folositi caise nu prea coapte, pe care le taiati pe jumatate si le scoateti samburii.
  • Preparati un sirop din apa si zahar, pe care le puneti la fiert.
  • Dupa ce incepe sa scada siropul, adaugati caisele si zeama proaspat stoarsa de lamaie si le fierbeti timp de 5 minute, dupa care scoateti fructele, dar lasati siropul sa fiarba in continuare inca putin.
  • Apoi introduceti din nou caisele in sirop si lasati sa fiarba inca 5 minute impreuna.
  • Gemul rezultat se toarna in borcane cat este inca fierbinte.
  • Sterilizati borcanele si le depozitati in camara.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news